Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ είναι αντίθετη στα σχέδια του Καρόλου για το Μπάκιγχαμ

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ είναι αντίθετη στα σχέδια του Καρόλου για το Μπάκιγχαμ

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ στο σχέδιο μετατροπής του παλατιού σε μουσείο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ στις αλλαγές που σχεδιάζει ο πρίγκιπας Κάρολος μόλις αναλάβει τον θρόνο.

Σε δημοσίευμά της, η βρετανική Mirror επικαλείται πηγή του παλατιού, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο μετατροπής του παλατιού σε μουσείο «δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα», κι όσο στο θρόνο βρίσκεται η Ελισάβετ.

Το παλάτι είναι το μέρος όπου η βασίλισσα μεγάλωσε τα τέσσερα παιδιά της, ασκώντας τα καθήκοντά της εδώ και δεκαετίες. Το 1993 το παλάτι άνοιξε για το κοινό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά όχι στα οικογενειακά διαμερίσματα.

«Δεν την ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα και πιστεύει φυσικά ότι θα πρέπει να παραμείνει ένα είδος οικογενειακού σπιτιού» τόνισε η πηγή και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, ό,τι κι αν διαβάζετε, δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα από τον πρίγκιπα Κάρολο».

Ένας από τους λόγους που ο Κάρολος επιθυμεί να απαλλαγεί από το Μπάκιγχαμ όταν αναλάβει το θρόνο, πιθανολογείται ότι είναι το υψηλό κόστος συντήρησης. Το παλάτι ανακαινίστηκε για τελευταία φορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ εγκρίθηκε ανακαίνιση 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, αυτή δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή