ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε τη ρωσική απειλή»

«Σεβόμαστε τον λαό της Ρωσίας αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής», είπε η Βρετανίδα ΥΠΕΣ

Βρετανία: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε τη ρωσική απειλή»

Η Βρετανία θα πάρει μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή από τη Ρωσία και θα προσπαθήσει να θέσει υπό κράτηση τους πράκτορες της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU) που βρίσκονται πίσω από μια επίθεση το 2018 με νευροτοξικό παράγοντα αν ποτέ πατήσουν το πόδι τους εκτός Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αποκρίνεται εξαιρετικά δυναμικά στη μακροχρόνια και σημαντική απειλή από το ρωσικό κράτος», είπε η Πρίτι Πατέλ στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Σεβόμαστε τον λαό της Ρωσίας αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής», είπε η Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών.

Νωρίτερα εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία θα θέσει σήμερα στον Ρώσο πρεσβευτή το θέμα ενός τρίτου Ρώσου, ο οποίος κατηγορείται ερήμην για την απόπειρα δολοφονίας το 2018 με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.

«Το FCDO [υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης] θα θέσει το θέμα αυτό στον Ρώσο πρεσβευτή σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος.

«Αν αυτά τα άτομα ταξιδέψουν ποτέ εκτός Ρωσίας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα συλλάβουμε, να τα εκδώσουμε και να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters