ΚΟΣΜΟΣ

CDC: Ανησυχία για τις φυλακές στις ΗΠΑ – Η «Δέλτα» απειλεί τους ανεμβολίαστους κρατούμενους

Οι 3 στις 4 νοσηλείες καθώς και ένας θάνατος σε φυλακή του Τέξας αφορούσαν όσους κρατούμενους ήταν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών CDC

CDC: Ανησυχία για τις φυλακές στις ΗΠΑ – Η «Δέλτα» απειλεί τους ανεμβολίαστους κρατούμενους

Ένα ξέσπασμα κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα σε φυλακή του Τέξας φαίνεται να επηρέασε και εμβολιασμένους κρατούμενους, ωστόσο οι 3 στις 4 νοσηλείες καθώς και ένας θάνατος αφορούσαν όσους ήταν ανεμβολίαστους, σύμφωνα με στοιχεία των αμερικανικών CDC. 

Σημειώνεται επίσης ότι τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων καταγράφηκαν ανάμεσα στους κρατούμενους που είχαν ήδη νοσήσει από Covid και είχαν επίσης εμβολιαστεί.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται από τα CDC, οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με δυσανάλογα υψηλότερα επίπεδα νοσήσεων και θανάτων που να σχετίζονται με την Covid-19. 

Σημειώνουν μάλιστα ότι οι υιοθέτηση στρατηγικών πρόληψης, όπως π.χ. η διενέργεια τεστ και η χρήση μάσκας από όλους, καθώς και η τήρηση των μέτρων καραντίνας για τους κρατούμενους, παραμένει ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού σε συνθήκες όπως εκείνες των φυλακών, όπου η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων δεν είναι εύκολη.