Εμβόλια: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δωρίσουν άλλες 500 εκατ. δόσεις

Εμβόλια: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δωρίσουν άλλες 500 εκατ. δόσεις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δωρίσουν ακόμη 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer - BioNTech κατά του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να δωρίσουν ακόμη 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer – BioNTech κατά του κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σε περισσότερες από ένα δισ. τις δόσεις που έχουν δεσμευθεί πως θα διαθέσουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα δέσμευση της Ουάσιγκτον εντός της ημέρας, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την Τρίτη, ο κ. Μπάιντεν συνόψισε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την αμερικανική συνεισφορά, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί να δαπανήσει 15 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει τη διάθεση 160 εκατομμυρίων εμβολίων σε άλλα κράτη.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη αγοράσει 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer – BioNTech που δώρισε μέσω του συστήματος COVAX, του οποίου επικεφαλής έχει τεθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Εμβόλια έχουν ήδη φθάσει σε 100 χώρες, είπε ο κ. Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι θα εξαγγείλει επιπρόσθετες δεσμεύσεις.

Οι ΗΠΑ πιέζουν άλλες χώρες να υιοθετήσουν τους στόχους που έχουν θέσει για να ξεπεραστεί η πανδημία, ιδίως το να εξασφαλιστεί ότι το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέσα στο 2022, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Καθώς το χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες βαθαίνει σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καλέσει επανειλημμένα τις ΗΠΑ και άλλα κράτη με υψηλά εισοδήματα να αναβάλουν τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων, προκειμένου τα εμβόλια να αξιοποιηθούν ώστε να αρχίσουν να χορηγούνται οι πρώτες δόσεις σε φτωχότερες χώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή