Βρετανία: «Άνευ προηγουμένου» η αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου

Βρετανία: «Άνευ προηγουμένου» η αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου

Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την ενέργεια στη Βρετανία προειδοποίησε ότι αναμένεται να κλείσουν και άλλες εταιρείες ενέργειας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόσφατη αύξηση των τιμών φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και περισσότερες εταιρείες παροχής ενέργειας αναμένεται να κλείσουν, ανέφερε σήμερα Τετάρτη ο επικεφαλής της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής για την ενέργεια Ofgem.

«Δείτε τις μεταβολές στις τιμές φυσικού αερίου – είναι πραγματικά κάτι που δεν νομίζουμε να έχουμε ξαναδεί σε τέτοιο ρυθμό», δήλωσε ο ίδιος.

«Αναμένουμε ότι ακόμη περισσότεροι παροχείς δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε», τόνισε.

«Ήρθε για να μείνει» το ανώτατο όριο τιμών ενέργειας

Παράλληλα, ο Βρετανός πρόεδρος Επιχειρήσεων δήλωσε ότι θα παραμείνει σε ισχύ το ανώτατο όριο στις τιμές ενέργειας, το οποίο εφαρμόστηκε για το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα για εκατομμύρια νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

«Το ανώτατο όριο τιμών είναι εδώ για να μείνει», δήλωσε σε επιτροπή αξιωματούχων, προειδοποιώντας επίσης τις εταιρείες να προσπαθήσουν πρώτα να λύσουν τα προβλήματα μόνες τους. 

«Πιστεύω πως πρέπει να κοιτάξουν τους δικούς τους πόρους, τα δικά τους επιχειρησιακά μοντέλα και τη δική τους διοίκηση, καθώς δεν μπορεί να είναι σωστό για εταιρείες που μόλις πρόσφατα μπήκαν στην αγορά, και μάλιστα τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε τώρα, να ζητούν λεφτά από τους φορολογούμενους», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή