Όλαφ Σολτς: Σταματήστε την απεργία πείνας

Όλαφ Σολτς: Σταματήστε την απεργία πείνας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο υποψήφιος καγκελάριος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ολαφ Σολτς, ζήτησε από τους νεαρούς απεργούς πείνας που έχουν εγκατασταθεί έξω από το κτίριο του Ράιχσταγκ, να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους και να διακόψουν την απεργία πείνας. «Μη θέτετε τη ζωή σας σε κίνδυνο. Σταματήστε την απεργία πείνας», δήλωσε ο Σολτς σε προεκλογική συγκέντρωση στο Σόλταου της Κάτω Σαξονίας την Τρίτη. Προηγουμένως, ένας θυμωμένος διαδηλωτής ζήτησε από τον υποψήφιο καγκελάριο να απαντήσει στην κίνηση των ακτιβιστών. Ο Σολτς τόνισε ότι εκείνος και οι άλλοι υποψήφιοι είχαν προσφερθεί να μιλήσουν με τους απεργούς πείνας μετά τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. 

Η ομάδα των νεαρών ακτιβιστών άρχισε απεργία πείνας για το κλίμα επ’ αόριστον κοντά στο κτίριο του Ράιχσταγκ στις 30 Αυγούστου. Εκτός από τη δημόσια συζήτηση με τους υποψηφίους πριν από τις εκλογές, ζητούν τη σύσταση συμβουλίου πολιτών που θα αποφασίζει για μέτρα προστασίας του κλίματος. Τη Δευτέρα, δύο από τους απεργούς πείνας ανακοίνωσαν ότι θα αρχίσουν και απεργία δίψας εάν η δημόσια συζήτηση με τους υποψηφίους δεν πραγματοποιηθεί έως σήμερα.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι παγκόσμιες διαδηλώσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η 18χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ δήλωσε στο BBC ότι το κίνημα Fridays for Future επιστρέφει για να απαιτήσει από τους ηγέτες να αναλάβουν δράση για σημαντικά κλιματικά ζητήματα. Οι διαμαρτυρίες του περιβαλλοντικού κινήματος δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν μέχρι στιγμής λόγω της πανδημίας. Οι διαδηλώσεις συμπίπτουν με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στην οποία θα συζητηθεί η κλιματική κρίση.

Τούνμπεργκ: Συνεχίζουμε 

Η Τούνμπεργκ αναμένεται να συμμετάσχει σε μία από τις διαδηλώσεις στη Γερμανία. «Ηταν ένας πολύ περίεργος ενάμισης χρόνος με αυτήν την πανδημία, αλλά φυσικά η κλιματική κρίση δεν έχει εξαφανιστεί», δήλωσε η Τούνμπεργκ. «Θα επιστρέψουμε στους δρόμους, σε ορισμένες χώρες θα είμαστε περισσότεροι, σε άλλες χώρες όπως η Σουηδία θα έχουμε μικρότερες συμβολικές δράσεις. Δεν έχουμε εξαφανιστεί, εξακολουθούμε να απαιτούμε δράση για το κλίμα και κλιματική δικαιοσύνη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή