Οι οίκοι Saint Laurent και Brioni γυρίζουν την πλάτη στη γούνα

Οι οίκοι Saint Laurent και Brioni γυρίζουν την πλάτη στη γούνα

Στη λίστα των εταιρειών που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τη γούνα μπαίνει από το επόμενο έτος ο γαλλικός οίκος Saint Laurent, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη λίστα των εταιρειών που έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν τη γούνα μπαίνει από το επόμενο έτος ο γαλλικός οίκος Saint Laurent, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος ειδών πολυτελείας Kering.

Ακόμη ένα brand του ομίλου Kering, ο οίκος Brioni, θα εγκαταλείψει επίσης τη γούνα. Είχαν προηγηθεί οι οίκοι Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen.

Πρόδρομος εντός του ομίλου, ο οίκος Gucci είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο 2017 ότι σταματά τη χρήση ζωικής γούνας από τις κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2018. Ακολούθησαν οι Balenciaga, Bottega Veneta και Alexander McQueen.

Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί οίκοι ειδών πολυτελείας, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η Chanel, έχουν γυρίσει την πλάτη στην γούνα.

Μόνο οι φίρμες Brioni και Saint Laurent είχαν απομείνει στον όμιλο Kering να επιμένουν, αναγκάζοντας την οργάνωση υπεράσπισης των ζώων Peta να διαδηλώσει στις 10 Μαρτίου μπροστά από την μπουτίκ του Saint Laurent στην λεωφόρο Montaigne, μετά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωση όταν κυκλοφόρησε διαφήμιση με την Κέιτ Μος να φορά πανωφόρι από γούνα αλεπούς.

Γραπτή διαμαρτυρία της Peta ζητούσε από τους Saint Laurent και Brioni να ακολουθήσουν τις εκατοντάδες άλλες φίρμες όπως οι Armani, Burberry, Chanel, Gucci, Macy’s, Michael Kors, Prada και Versace, που δεν πωλούν ρούχα και αξεσουάρ με γούνα.

«Ο κόσμος έχει αλλάξει, μαζί και οι πελάτες μας, και η πολυτέλεια πρέπει φυσικά να προσαρμοστεί σε αυτό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kering, Φρανσουά-Ανρί Πινό.

Από την πλευρά του, ο ανταγωνιστικός όμιλος LVMH δήλωσε στο AFP ότι αφήνει στους οίκους του την δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν γούνα για προϊόντα κατασκευασμένα «με τον πλέον ηθικό και υπεύθυνο κατά το δυνατόν τρόπο». Διευκρίνισε ότι έχει απαγορεύσει την χρήση γούνας που προέρχεται από ζώα απειλούμενα με εξαφάνιση.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή