ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ένταση μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων στην Αlitalia (φωτογραφίες)

Προσπάθησαν να μπλοκάρουν την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την ιταλική πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο

Ιταλία: Ένταση μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων στην Αlitalia (φωτογραφίες)

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των εργαζομένων στην αεροπορική εταιρία Alitalia.

Μέρος των 500 περίπου διαδηλωτών που βρίσκονταν μέσα στον αερολιμένα, προσπάθησε να μπλοκάρει την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει την ιταλική πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο-Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Ιταλία: Ένταση μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων στην Αlitalia (φωτογραφίες)-1

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αστυνομία επενέβη μεταφέροντας κάποιους διαδηλωτές στην άκρη του δρόμου και η ένταση αυξήθηκε αισθητά.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε για να αμφισβητηθεί η πρόθεση της νέας ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Ita (η οποία θα διαδεχθεί την Αlitalia από τις 15 Οκτωβρίου) να προσλάβει μόνον μέρος των «παλιών» εργαζομένων, να προχωρήσει σε περικοπές μισθών μέχρι και 50% και να ζητήσει την εφαρμογή εταιρικών συμβάσεων.

Ιταλία: Ένταση μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων στην Αlitalia (φωτογραφίες)-2

Για την όλη αυτή υπόθεση, στην Ιταλία προκηρύχθηκε σήμερα απεργία σε όλο τον τομέα των αερομεταφορών και το 60% των πτήσεων της Alitalia ακυρώθηκε. Ο αυτοκινητόδρομος Ρώμη-Φιουμιτσίνο έμεινε κλειστός για περίπου τρεις ώρες, ενώ στην παρούσα φάση οι διαπραγματεύσεις των ιταλικών συνδικάτων με την νέα αεροπορική εταιρία Ita έχουν διακοπεί.

Τελευταίες ειδήσεις