ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία-Εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια της αστυνομίας που μετείχε σε κινητοποίηση κατά του «πράσινου πάσου»

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση ότι υποδιευθύντρια τμήματος της αστυνομίας συμμετείχε και πήρε τον λόγο σε κινητοποίηση κατά του «πράσινου πάσου»

Ιταλία-Εμβολιασμός: Στο πειθαρχικό υποδιευθύντρια της αστυνομίας που μετείχε σε κινητοποίηση κατά του «πράσινου πάσου»

Αίσθηση προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση ότι υποδιευθύντρια τμήματος της αστυνομίας συμμετείχε και πήρε τον λόγο σε χτεσινή κινητοποίηση κατά του «πράσινου πάσου» που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Πρόκειται για τη Νούντσια Αλεσάντρα Σκιλιρό, η οποία υποστηρίζει ότι «άσκησε τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα», διότι «χθες συμμετείχε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός».

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, όμως, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Σκιλιρό – και η όλη της θέση – αποτελούν ιδιαίτερα ατυχές και αρνητικό γεγονός. Η αρμόδια υπουργός συνομίλησε και με τον αρχηγό της ιταλικής αστυνομίας.

Ο Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος πρόκειται να περάσει «πειθαρχικό». H Σκιλιρό δεν εγκρίνει το πράσινο πάσο και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντιεμβολιάστρια. Συνεργάζεται, δε, με ιστότοπο ο οποίος υποστηρίζει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι χρήσιμη στους πολίτες της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης Ντράγκι, από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πράσινο πάσο. Μόνη εναλλακτική, είναι η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, κάθε δυο ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ