Μπουρλά: Επιστροφή στην κανονικότητα μέσα σε ένα χρόνο

Μπουρλά: Επιστροφή στην κανονικότητα μέσα σε ένα χρόνο

Ο Μπουρλά σημείωσε ότι η Covid πιθανότατα να εξελιχθεί σε εποχική γρίπη που θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό κατά των νέων μεταλλάξεων που θα εμφανίζονται

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε ένα χρόνο θα τελειώσει η πανδημία της Covid-19, εκτίμησε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στο ABC News, συμφωνώντας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna, Στέφαν Μπανσέλ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε κάνει την ίδια πρόβλεψη. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Εμβόλιο Covid: Tι είναι η τεχνολογία DNA και γιατί δίνει νέες ελπίδες

«Συμφωνώ με την άποψη ότι μέσα σε ένα χρόνο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή» προσθέτοντας ωστόσο, πως «αυτό δεν σημαίνει πως νέες μεταλλάξεις θα πάψουν να μας απασχολούν», δήλωσε ο Μπουρλά.

Επιπλέον, σημείωσε ότι με την πάροδο του χρόνου, η Covid «πιθανότατα να εξελιχθεί σε μια εποχική γρίπη η οποία θα απαιτεί ετήσιο εμβολιασμό για την αντιμετώπιση των νέων μεταλλάξεων που θα εμφανίζονται από εδώ και στο εξής.

Υπενθυμίζεται πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ (FDA) έχει εγκρίνει τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τους άνω των 65 ετών καθώς και για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT