Ν. Κορέα: Τέλος στην κατανάλωση σκύλων θέλει να δώσει ο πρόεδρος Μουν Τζάε-ιν

Ν. Κορέα: Τέλος στην κατανάλωση σκύλων θέλει να δώσει ο πρόεδρος Μουν Τζάε-ιν

Το θέμα συνιστά πλέον ταμπού για τη νεότερη γενιά στη χώρα, ενώ η διεθνής πίεση αυξάνεται

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-ιν εγείρει πλέον θέμα απαγόρευσης της κατανάλωσης σκυλιών στη χώρα, σύμφωνα με το γραφείο του, με σκοπό να πάψει αυτή η παραδοσιακή συνήθεια των Κορεατών που προκαλεί μεγάλη αρνητική δημοσιότητα για τη χώρα στο εξωτερικό.

Το κρέας του σκύλου αποτελεί από καιρό κομμάτι της κορεατικής κουζίνας, με περίπου 1 εκατομμύριο σκυλιά να θανατώνονται για να φαγωθούν κάθε χρόνο στη χώρα. Ωστόσο η κατανάλωσή τους έχει ελαττωθεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους σκύλους ως ζώα συντροφιάς και όχι ως βρώσιμο κρέας.

Η πρακτική κατανάλωσης κρέατος σκύλου συνιστά ταμπού για τις νεότερες γενιές και η πίεση των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων αυξάνεται.

«Μήπως είναι καιρός να σκεφθούμε συνετά την απαγόρευση της κατανάλωσης σκυλίσιου κρέατος;» ρώτησε ο κ. Μουν τον πρωθυπουργό της χώρας, Κιμ Μπου-κιούμ κατά τη διάρκεια τις εβδομαδιαίας τους συνάντησης τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Η βιομηχανία περί τα κατοικίδια ζώα όλο και μεγαλώνει στη Νότια Κορέα, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες έχουν ζώα συντροφιάς στο σπίτι τους – μεταξύ των οποίων και ο ίδιο ο πρόεδρος: Ο κ. Μουν είναι γνωστό ότι λατρεύει τα σκυλιά και διαθέτει πολλά στην προεδρική κατοικία, ανάμεσά τους και ένα που το γλίτωσε από κίνδυνο ενώ ο ίδιος είχε ήδη αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή