Ιντερπόλ: Εξαρθρώθηκε τεράστιο βαλκανικό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη (βίντεο)

Ιντερπόλ: Εξαρθρώθηκε τεράστιο βαλκανικό κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη (βίντεο)

Κατηγορούνται 61 ύποπτοι ενώ ήδη συνελήφθησαν 23 άτομα σε Ισπανία και Σλοβενία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια πρωτοφανή επιχείρηση που συντόνισε η Ιντερπόλ σε οκτώ χώρες εξαρθρώθηκε ένα πολύ μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με σημαντικό κομμάτι του στα Βαλκάνια. Κατηγορούνται 61 ύποπτοι.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ιντερπόλ, οι συντονισμένες κινήσεις των τοπικών αστυνομικών αρχών σε Ισπανία, Κροατία, Σερβία, Γερμανία, Σλοβενία, Βοσνία, ΗΠΑ και Κολομβία οδήγησαν στην αποκάλυψη και εξάρθρωση εκτεταμένου δικτύου διακίνησης κοκαΐνης στην Ευρώπη, με Βαλκάνιους διακινητές.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται κατά την Ιντερπόλ να είχε παρακλάδια σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά αποτελείτο κυρίως από εγκληματικά στοιχεία με προέλευση από τη Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τη Σλοβενία.

Η Ιντερπόλ δημοσίευσε οπτικό υλικό από την επιχείρηση των ισπανικών αρχών.

Συνολικά από την ευρύτατη αυτή επιχείρηση με τη συμμετοχή και της Europol έχουν ως τώρα κατηγορηθεί 61 άτομα από τα οποία έχουν συλληφθεί 23: Τα 13 στην Ισπανία και 10 στη Σλοβενία.

Παράλληλα έχουν κατασχεθεί 2,6 τόνοι κοκαΐνης, 324 κιλά μαριχουάνας, μετρητά ύψους 612.000 ευρώ, εννιά πολυτελή οχήματα και πέντε μοτοσυκλέτες.

Πηγή: Interpol

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT