Επόμενη πτήση διαστημικού τουρισμού του Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου

Επόμενη πτήση διαστημικού τουρισμού του Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία Blue Origin ανακοίνωσε πως έχει προγραμματίσει την επόμενη αποστολή της διαστημικού τουρισμού στις 12 Οκτωβρίου, μια πτήση στην οποία ενδέχεται να συμμετάσχει ένα διάσημο πρόσωπο πολύ οικείο με το περιβάλλον: ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον θρυλικό κυβερνήτη Κερκ στο Star Trek.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ψυχαγωγικών ειδήσεων TMZ, στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθεί ο Καναδός ηθοποιός, ο οποίος στα 90 του χρόνια αναμένεται να γίνει ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Blue Origin δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί λιγότερο από τρεις μήνες έπειτα από την αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε στο διάστημα τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος.

Τέσσερις άνθρωποι θα επιβιβαστούν εκ νέου στον πύραυλο New Sheppard στις 12 Οκτωβρίου. Δύο ονόματα έχουν ανακοινωθεί και άλλα δύο θα αποκαλυφθούν «τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η Blue Origin σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ένας εκ των δύο επιβατών θα είναι ο Κρις Μπόσουιζεν, ένας πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας που φωτογραφίζει κάθε ημέρα τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ανάλυσης με τη βοήθεια δορυφόρων.

«Πρόκειται για την επίτευξη του μεγαλύτερου παιδικού ονείρου μου», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Ο άλλος ευτυχής συνεπιβάτης θα είναι ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions, που ειδικεύεται σε λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών των φαρμακοβιομηχανιών, την οποία εξαγόρασε το 2019 η εταιρεία Dassault Systèmes.

Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να γίνει από το δυτικό Τέξας, στις 16.30 ώρα Ελλάδας (08.30 τοπική ώρα).

Ο νικητής μιας δημοπρασίας επρόκειτο να πετάξει αρχικά με την πρώτη επανδρωμένη πτήση τον Ιούλιο, στο πλευρό του ιδρυτή της Amazon, αφότου κατέβαλε το ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως, αυτό το μυστηριώδες πρόσωπο δεν συμμετείχε εντέλει στην αποστολή, επισήμως λόγω του χρονοδιαγράμματος.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου της Blue Origin δήλωσε σήμερα στο AFP ότι πληροφορίες θα ανακοινωθούν «σύντομα» σχετικά με το θέμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή