ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μεγάλες ουρές και πάλι έξω από πρατήρια καυσίμων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται

Βρετανία: Μεγάλες ουρές και πάλι έξω από πρατήρια καυσίμων

Μεγάλες ουρές σχηματίσθηκαν σήμερα το πρωί έξω από πρατήρια καυσίμων σε όλο το Λονδίνο, ενώ στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας επιγραφές προειδοποιούν πως σε μερικά πρατήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμα καύσιμα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, πως οι ελλείψεις καυσίμων σε όλη τη χώρα έχουν αρχίσει να καλύπτονται, αφού οι αγορές πανικού των αυτοκινητιστών άδειασαν τις αντλίες σε μεγάλες πόλεις, ενώ και οι Times γράφουν ότι υπάρχει μικρή βελτίωση της κατάστασης, αλλά φαίνεται ότι θα πάρει περίπου ένα μήνα ώσπου να επανέλθει η κανονικότητα.

Δημοσιογράφοι του Reuters έκαναν λόγο για μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στις 06:00 στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο Μ25 γύρω από το Λονδίνο καθώς και σε σημεία στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών έκανε έκκληση στους οδηγούς να μην γεμίζουν παλιά μπουκάλια νερού με καύσιμα στα πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία που εμφανίστηκαν σε διάφορες μεγάλες πόλεις, καθώς οι πολίτες έσπευσαν πανικόβλητοι να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ διστακτικές ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν θα αποτυπωθούν ακόμα στις ουρές», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό –και πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να μην το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters