ΚΟΣΜΟΣ

Προς συνάντηση Μάριο Ντράγκι με Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Μιλάνο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και προεδρεύων της G20 Μάριο Ντράγκι αναμένεται να συναντηθεί με την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Μιλάνο την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters

Προς συνάντηση Μάριο Ντράγκι με Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Μιλάνο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και προεδρεύων της G20 Μάριο Ντράγκι αναμένεται να συναντηθεί με την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Μιλάνο την Πέμπτη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Χιλιάδες νέοι, μεταξύ των οποίων και η Τούνμπεργκ, θα μετάσχουν στην σύνοδο Youth4Climate που γίνεται αυτήν την εβδομάδα στο Μιλάνο και αναμένεται να συναντηθούν με αξιωματούχους, για να καταλήξουν σε προτάσεις για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Οι προτάσεις τους θα εξεταστούν από τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι για το κλίμα και τα ενεργειακά ζητήματα, οι οποίοι θα μετάσχουν σε προπαρασκευαστική σύνοδο που θα γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα στο ίδιο κέντρο διασκέψεων στο Μιλάνο ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ COP26 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη, στην Σκωτία. Οι καλύτερες από τις προτάσεις των νέων θα μεταβιβαστούν για να εξεταστούν κατά την COP26.

Ο κ. Ντράγκι αναμένεται να μιλήσει σε συνέδριο στο Μιλάνο το πρωί της Πέμπτης. Πρόκειται για μία από τις πολλές εκδηλώσεις που είναι διοργανώνονται για το κλίμα αυτήν την εβδομάδα στην ιταλική πόλη.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή της χθες, Τρίτη, στο Μιλάνο, η Γκρέτα Τούνμπεργκ δεν εμφανίστηκε και πολύ αισιόδοξη για τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα για το κλίμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις