ΚΟΣΜΟΣ

Ισημερινός: Δεκάδες νεκροί σε ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή

Η κυβέρνηση ενίσχυσε την παρουσία του στρατού έξω από τις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος Penitenciaria del Litoral στην επαρχία Γκουάγιας

Ισημερινός: Δεκάδες νεκροί σε ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή

Ο διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος του Ισημερινού ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ο απολογισμός των νεκρών από τις ταραχές που ξέσπασαν σε φυλακή της χώρας αυξήθηκε σε τουλάχιστον 30 και ότι οι αρχές προσπαθούν ακόμη να ανασύρουν 10 πτώματα.

Από τις αρχές έγινε γνωστό πως στο σωφρονιστικό κατάστημα Penitenciaria del Litoral στην επαρχία Γκουάγιας, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών για τον έλεγχο της φυλακής τους τελευταίους μήνες.

Έξι από τα θύματα των συγκρούσεων, στην τρίτη κατά σειρά φονική εξέγερση στον Ισημερινό φέτος, αποκεφαλίστηκαν.

«Έχουμε περίπου 10 πτώματα που αυτήν τη στιγμή απομακρύνονται, με τον συντονισμό της αστυνομίας και του γραφείου του εισαγγελέα», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Μπολίβαρ Γκαρσόν, επικεφαλής της σωφρονιστικής υπηρεσίας SNAI, έξω από τη φυλακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις αυξήθηκε σε 52 από 48.

Δεκάδες άνθρωποι έσπευσαν στη φυλακή αναζητώντας πληροφορίες για συγγενείς τους και αξιώνοντας να αποδοθούν ευθύνες στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κρατουμένων. Η κυβέρνηση ενίσχυσε την παρουσία του στρατού έξω από τις εγκαταστάσεις.

Ταραχές ξέσπασαν τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο σε φυλακές του Ισημερινού, όπου κρατούνται συνολικά 39.000 άνθρωποι. Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια του Φεβρουαρίου, ενώ τον Ιούλιο χάθηκαν 22 ζωές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ