Facebook: Το μεγάλο crash που έφερε απώλειες δισ. δολαριών

Facebook: Το μεγάλο crash που έφερε απώλειες δισ. δολαριών

Η τιμή των μετοχών της Facebook έπεσε σχεδόν κατά 5% τη Δευτέρα, αυξάνοντας τις απώλειες στο 15% τον τελευταίο μήνα.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τιμή των μετοχών της Facebook έπεσε σχεδόν κατά 5% τη Δευτέρα, αυξάνοντας τις απώλειες στο 15% τον τελευταίο μήνα. Ο προσωπικός πλούτος του Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει περιοριστεί πλέον στα 120,9 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς. Παλιότερα είχε βρεθεί στο νούμερο 3 του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, αλλά συνολικά από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχει χάσει 19 δισ. δολάρια.

Ενώ οι εφαρμογές του Facebook, του WhatsΑpp και του Instagram σταμάτησαν να λειτουργούν σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, η τιμή της μετοχής της Facebook μειώθηκε στα 322 δολάρια ανά μετοχή. Με το κλείσιμο της συνεδρίασης η τιμή της ανήλθε στα 326 δολάρια, με απώλειες 4,89% σε μία ημέρα. Η τιμή μετοχής της Facebook δέχεται πιέσεις τον τελευταίο καιρό, καθώς από τις 7 Σεπτεμβρίου η τιμή μειώθηκε κατά 15% από 382 δολάρια ανά μετοχή στα 326 δολάρια, και η εταιρεία αντιμετώπισε αναφορές που υποδηλώνουν ότι γνώριζε πως το Instagram, το οποίο ανήκει σε αυτήν, προκαλεί άγχος σε ορισμένους, ειδικά νεότερους χρήστες.

Πτώση 4,89% σε μία ημέρα για τη μετοχή της Facebook – Περισσότερα από 6 δισ. έχασε ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι αποκαλύψεις

Mια σειρά δημοσιευμάτων της Wall Street Journal, που βασίζονταν σε εσωτερικά έγγραφα, αποκάλυψε ότι η εταιρεία γνώριζε την καταστροφική επιρροή που έχουν οι πλατφόρμες της όχι μόνο για την ψυχική υγεία των νέων χρηστών, αλλά και για τη διασπορά μίσους και την άνοδο ακροδεξιών απόψεων. Η ταυτότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος αποκαλύφθηκε την Κυριακή το βράδυ, όταν η Φράνσις Χάουγκεν, πρώην εργαζόμενη στη Facebook, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «60 Minutes».

Οι μετοχές άλλων τεχνολογικών κολοσσών αντικατοπτρίζουν επίσης την πτώση στον τομέα, με την Amazon να υποχωρεί σχεδόν 3%, ακολουθούμενη από την Apple, τη Microsoft και την Google. Η πτώση της τιμής των μετοχών της Facebook διέγραψε περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον πλούτο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ενώ η πτώση της τιμής των μετοχών της Amazon είχε ως αποτέλεσμα ο Τζεφ Μπέζος να γίνει φτωχότερος κατά 4,83 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία ημέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή