ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μετά το μπλακ άουτ του Σαββάτου

H κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μακριά από τις εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι, στις ακτές της Μεσογείου, όπου στεγάζεται ένα από τα βασικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου

Λίβανος: Φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μετά το μπλακ άουτ του Σαββάτου

Φωτιά ξέσπασε σε δεξαμενή καυσίμων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι, στον νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να καλύψει την περιοχή.

O στρατός του Λιβάνου εκκενώνει την περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

H κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μακριά από τις εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι, στις ακτές της Μεσογείου, όπου στεγάζεται ένα από τα βασικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου.

Η πυρκαγιά αυτή είναι η πιο πρόσφατη καταστροφή που πλήττει τον Λίβανο, όπου οι ελλείψεις σε καύσιμα εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης ανάγκασαν στα δύο βασικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, ένα στο Ζαχράνι και ένα στη Ντέιρ Άμαρ, να κλείσουν το Σάββατο προκαλώντας μπλακ άουτ στη χώρα.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε την Κυριακή αφού ο στρατός του Λιβάνου διένειμε στους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 6.000 χιλιόλιτρα βενζίνης.

Ο Λίβανος έχει βυθιστεί σε μια πρωτόγνωρη κρίση, την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χαρακτηρίσει μια από τις βαθύτερες υφέσεις της σύγχρονης ιστορίας. Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας ζουν στη φτώχεια και το νόμισμά της έχει χάσει το 90% της αξίας του τα δύο τελευταία χρόνια.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ειδήσεις