Αυστρία: Ο ΥΠΕΞ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε καγκελάριος μετά την παραίτηση Κουρτς

Αυστρία: Ο ΥΠΕΞ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε καγκελάριος μετά την παραίτηση Κουρτς

Οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία αποφάσισαν την Κυριακή να στηρίξουν τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ως τον επόμενο καγκελάριο της χώρας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ορκίστηκε καγκελάριος της χώρας, στον απόηχο της παραίτησης του Σεμπάστιαν Κουρτς, εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά.

Ο κ. Σάλενμπεργκ ορκίστηκε στο γραφείο του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν μαζί με τον διάδοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών, Μάικλ Λίνχαρτ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Politico: Γιατί είναι νωρίς για να «ξεγράψουμε» τον Σεμπάστιαν Κουρτς

Ο 35χρονος Κουρτς είχε δηλώσει ότι θα προτείνει για διάδοχό του τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού στην Αυστρία αποφάσισαν την Κυριακή να στηρίξουν τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ως τον επόμενο καγκελάριο της χώρας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας ο καγκελάριος Κουρτς

Είναι η δεύτερη φορά που παραιτείται ο κ. Κουρτς, τη φορά αυτή όμως δεν πρόκειται για κυβερνητική κρίση αλλά για προσωπική του υπόθεση, καθώς τον βαρύνουν υποψίες ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ.

Ο ίδιος και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο της υπόθεσης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κανείς δεν θέλει τον Σεμπάστιαν Κουρτς

Με πληροφορίες από Reuters

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή