ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: O EMA εξετάζει σε πραγματικό χρόνο το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της, ανταποκρίθηκε στους κύριους στόχους του

Κορωνοϊός: O EMA εξετάζει σε πραγματικό χρόνο το κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα φάρμακα δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι έχει ξεκινήσει εξέταση σε πραγματικό χρόνο του κοκτέιλ αντισωμάτων της AstraZeneca κατά της Covid-19, αφότου ο συνδυασμός φαρμάκων ήταν επιτυχής στο να θεραπεύει και προλαμβάνει τη σοβαρή νόσηση. 

Υπενθυμίζεται ότι η AstraZeneca ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το κοκτέιλ αντισωμάτων της, το πρώτο ενέσιμα χορηγούμενο σκεύασμα προστασίας κατά της Covid πέρα από τα εμβόλια, ανταποκρίθηκε στους κύριους στόχους του σε δοκιμή προχωρημένης φάσης, καθώς βοήθησε να μειωθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρής Covid-19 ή θανάτου σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς.

To φάρμακο, υπό την ονομασία AZD7442, μείωσε τον κίνδυνο για σοβαρή νόσηση ή θάνατο κατά 50% σε ασθενείς που ήταν συμπτωματικοί για επτά μέρες ή λιγότερο διάστημα, επιτυγχάνοντας τον βασικό στόχο της δοκιμής. 

«Mια έγκαιρη παρέμβαση με τα αντισώματά μας μπορεί να προσφέρει αξιοσημείωτη από την ανάπτυξη σοβαρής νόσησης, με συνεχιζόμενη προστασία για πάνω από έξι μήνες», τόνισε ανώτατος αξιωματούχους της εταιρείας. 

Εκτός των παραπάνω, η AstraZeneca αναπτύσσει το εν λόγω φάρμακο ως θεραπεία και για την προστασία ατόμων που δεν απέκτησαν ισχυρή ανοσολογική απόκριση με τα εμβόλια. Η εταιρεία κατέθεσε αίτημα για έκτακτη έγκριση προς τις αμερικανικές αρχές την περασμένη εβδομάδα. 

Πηγή: Reuters