«The Crown»: Γυρίσματα στη θρυλική «Χριστίνα» του Ωνάση

«The Crown»: Γυρίσματα στη θρυλική «Χριστίνα» του Ωνάση

Στη θαλαμηγό του Ωνάση γυρίζεται η νέα περίοδος της σειράς «The Crown»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θρυλική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, η υπερπολυτελής «Χριστίνα Ο» θα αποτελέσει το σκηνικό πάνω στο οποίο θα εξελιχθεί μέρος της πέμπτης περιόδου της δημοφιλούς σειράς του Netflix «The Crown» Το Στέμμα), ενός ιστορικού δράματος για την περίοδο της βασιλείας της Ελισάβετ Β’.

Τα νέα επεισόδια αναμένεται να προβληθούν το 2022. Σε κάποια από αυτά εξιστορείται το ταξίδι του πρίγκιπα Καρόλου και της τότε συζύγου του, της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, στην Ιταλία, το 1991, στο οποίο τους είχαν συνοδεύσει οι δύο γιοι τους, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι. Εκείνο το ταξίδι σηματοδότησε το «τέλος του παραμυθιού» για το ζευγάρι, καθώς λίγους μήνες αργότερα ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πήρε διαζύγιο.

Η αλήθεια ήταν ότι η πριγκίπισσα ήταν ήδη πολύ δυστυχισμένη και είχε μιλήσει εκτενώς για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στον γάμο της, στον βιογράφο της Αντριου Μόρτον. Παρ’ όλα αυτά, ίσως σε μια τελευταία προσπάθεια να τα «ξαναβρούν» το ζευγάρι ταξίδεψε οικογενειακώς στην Ιταλία, όχι βέβαια πάνω στη θαλαμηγό του Ωνάση, αλλά στο σκάφος «Αλεξάνδρα»του πρίγκιπα Καρόλου.

To ιστορικό γιοτ σήμερα μισθώνεται έναντι 630 χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα.

Κάρολος και Νταϊάνα

Στη σειρά του Νetflix, το πριγκιπικό ζευγάρι υποδύονται η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (Νταϊάνα) και ο Ντόμινικ Ουέστ (πρίγκιπας Κάρολος). Η Ντεμπίκι ανέβασε στο Ιnstagram, μάλιστα, τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς πάνω στη θρυλική «Χριστίνα» από τη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε ως παλιοσίδερα το 1954 την καναδική φρεγάτα με το όνομα «ΗΜCS Stormont»–που είχε συμμετάσχει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην απόβαση της Νορμανδίας–καταβάλλοντας περίπου 34 χιλιάδες δολάρια. Το σκάφος υποβλήθηκε σε ολοκληρωτική ανακαίνιση, η οποία κόστισε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, έλαβε το όνομα της αγαπημένης κόρης του, Χριστίνας, και χρησιμοποιήθηκε από τον Ελληνα μεγιστάνα και τους υψηλούς καλεσμένους του. Εκεί έχουν, άλλωστε, γνωρίσει την ελληνική φιλοξενία προσωπικότητες από όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων ο «πατέρας της Νίκης» Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Μέριλιν Μονρόε, ο Φρανκ Σινάτρα, ο JFK, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, η Γκρέις Κέλι και πολλοί άλλοι.

Οι ημέρες της δόξας της θαλαμηγού πέρασαν, ενώ ο χρόνος και η παραμέλησή της, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση, το 1975, άφησαν οδυνηρά ίχνη στο πολυτελές σκάφος, το οποίο ανακαινίσθηκε ολοκληρωτικά για μία ακόμα φορά το 2001, ανακτώντας την παλιά του λάμψη.

Σήμερα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τη μισθώσει έναντι 630 χιλιάδων ευρώ την εβδομάδα και να απολαύσει την αμύθητη πολυτέλειά της. Η θαλαμηγός διαθέτει μεγάλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, μεταξύ των οποίων καμπίνες για τη φιλοξενία 18 επιβατών. Ωστόσο, όπως λένε οι γνώστες, οι χώροι της «Χριστίνας»είναι μικροί αν τους συγκρίνει κανείς με εκείνους των σημερινών σούπερ γιοτ. Ενα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η εξωτερική πισίνα, ο πυθμένας της οποίας είναι διακοσμημένος με ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει τον Μινώταυρο και η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να μετατραπεί σε χώρο για χορό.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή