Αγγλία: 43.000 άνθρωποι ίσως έλαβαν λάθος αποτελέσματα από τεστ Covid

Αγγλία: 43.000 άνθρωποι ίσως έλαβαν λάθος αποτελέσματα από τεστ Covid

Αυτό συνέβη λόγω λάθους σε εργαστήριο στο Γούλβερχαμπτον, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 43.000 άνθρωποι στην Αγγλία είναι πιθανό να έλαβαν λάθος ενημέρωση ότι τα αποτελέσματα από διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, στα οποία είχαν υποβληθεί, ήταν αρνητικά.

Αυτό συνέβη λόγω λάθους σε εργαστήριο στο Γούλβερχαμπτον, του οποίου η λειτουργία ανεστάλη, μετά από έρευνα του NHS, το οποίο αυτή τη στιγμή επικοινωνεί με όσους επηρεάστηκαν, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά, προκειμένου να τους ζητήσει να υποβληθούν εκ νέου σε διαγνωστικό έλεγχο. 

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό όταν παρατηρήθηκε ότι κάποιοι άνθρωποι είχαν θετικά αποτελέσματα σε τεστ πλευρικής ροής αλλά αρνητικά αποτελέσματα σε τεστ PCR από το εργαστήριο.

Τα τεστ πλευρικής ροής (LFTs) είναι στην ουσία rapid tests που χρησιμοποιούνται ευρέως σε σχολεία και χώρους εργασίας για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών ατόμων που ωστόσο έχουν μολυνθεί από τον ιό και μπορούν να τον μεταδώσουν.

Τα τεστ PCR, τα οποία αναλύονται σε εργαστήριο, εντοπίζουν τον ιό αρκετές εβδομάδες μετά τη μόλυνση και βοηθούν στην ιχνηλάτηση επαφών. Μετά από θετικό αποτέλεσμα σε LFT, οι επίσημες οδηγίες στη χώρα είναι να διενεργηθεί και ένα PCR τεστ για επιβεβαίωση της μόλυνσης από Covid.

Κάποια ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα είναι αναμενόμενα, διότι κανένα τεστ δεν είναι 100% αξιόπιστο, αλλά υπήρξε μια ασυνήθιστη αύξηση στις αναφορές για τέτοιου είδους προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) ανέφερε ότι έχουν τεθεί υπό εξέταση τα αρνητικά αποτελέσματα από το εν λόγω ιδιωτικό εργαστήριο μεταξύ 8 και 12 Σεπτεμβρίου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επηρεάστηκαν βρίσκονται στα νοτιοδυτικά, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν και κάποιοι στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας και στην Ουαλία.

Όλα τα δείγματα από το εργαστήριο στέλνονται τώρα σε άλλα εργαστήρια.

Η UKHSA ανέφερε ότι όλα τα υπόλοιπα εργαστήρια λειτουργούν κανονικά και πως δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με τα κιτ των τεστ. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή