FAZ: Στροφή του Μακρόν στο μεταναστευτικό

FAZ: Στροφή του Μακρόν στο μεταναστευτικό

Τη νέα στροφή προς μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που επιχειρεί ο Γάλλος πρόεδρος ενόψει των προεδρικών εκλογών αλλά και της γαλλικής προεδρίας στην Ε.Ε. σχολιάζει η FAZ.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νέα στροφή προς μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που επιχειρεί ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ενόψει των προεδρικών εκλογών αλλά και της γαλλικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2022 σχολιάζει η Frankfurter Allegmeine Zeitung.

«Ο οξύς μεταναστευτικός δημόσιος λόγος στη Γαλλία θυμίζει Ουγγαρία ή Πολωνία. Από τη δραματοποίηση δεν ξεφεύγει ούτε ο Μακρόν. Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι διεκδικεί ακόμα κατευναστικό ρόλο, όπως πριν από πέντε χρόνια. Οι έπαινοί του για τη γερμανική κουλτούρα υποδοχής έχουν πλέον σταματήσει», αναφέρει η FAZ. 

Παράλληλα, τονίζεται πως «όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την έξουσία στην Καμπούλ, ο Μακρόν αμέσως εστίασε στο πώς πρέπει να προστατευθεί η Ευρώπη από τα “ανεξέλεγκτα μεταναστευτικά κύματα” (…) Η έλλειψη άλλης υπομονής για την ΕΕ, η οποία παραμένει ακίνητη στο θέμα της μετανάστευσης και της πολιτικής ασύλου, έχει φτάσει και στη Γαλλία».

«Ο Μακρόν δεν θα είναι ο Μακρόν που ξέραμε αν παραμείνει σιωπηλός για ένα τόσο καίριο ζήτημα και κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ το 2022, την οποία το Παρίσι αναλαμβάνει στη σκιά των γαλλικών προεδρικών εκλογών», επισημαίνει η γερμανική εφημέριδα.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή