Κύπρος: Επιστολή Χριστοδουλίδη σε Μπορέλ για τα Βαρώσια

Κύπρος: Επιστολή Χριστοδουλίδη σε Μπορέλ για τα Βαρώσια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γραπτό αίτημα για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά της Τουρκίας, με αφορμή τα Βαρώσια, υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου» ο κ. Χριστοδουλίδης ζητά την εξέταση ενεργειών, μέσων και επιλογών για λήψη ενδεχόμενων μέτρων, ως απάντηση στην δρομολόγηση του σχεδιασμού της Άγκυρας, για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Όπως τονίζεται η Λευκωσία καλεί ουσιαστικά την Ε.Ε να τηρήσει τη δέσμευση που έχει αναληφθεί ομόφωνα από τα κράτη-μέλη, σύμφωνα με την οποία «θα εξετάσουν μέτρα στην περίπτωση που η Τουρκία δεν ανακαλέσει τις ενέργειές της ενάντια στις αποφάσεις 550/84 και 789/92 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Στην επιστολή του, ο κ. Χριστοδουλίδης -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- αναφέρει προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε.: «Πιστεύω ότι συμφωνείτε ότι, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας, η συζήτηση του θέματος σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία είναι απαραίτητη, ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν ανέστρεψε τις αποφάσεις της για τα Βαρώσια, αλλά συνεχίζει ακάθεκτη την αρνητική και αδιάλλακτη της στάση».

Περνώντας στο «δια ταύτα», ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Κύπριος ΥΠΕΞ ζητάει από τον Ζοζέπ Μπορέλ «να εξετάσουμε διεξοδικά τις ενέργειές μας, στο πλαίσιο μέσων και επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή