Στροφή Facebook προς Ευρώπη για το «metaverse»

Στροφή Facebook προς Ευρώπη για το «metaverse»

Eως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσα στην επόμενη πενταετία σχεδιάζει να δημιουργήσει το Facebook στην Ευρωπαϊκή Ενωση

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Eως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσα στην επόμενη πενταετία σχεδιάζει να δημιουργήσει το Facebook στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος του είναι να προσελκύσει ταλαντούχους εργαζομένους για να συμβάλουν στην ανάπτυξη του «metaverse», του φιλόδοξου νέου εγχειρήματος της εταιρείας, που αφορά έναν νέο διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν σε εικονικούς χώρους μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

«Η επένδυσή μας σε νέες θέσεις εργασίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και στο ευρωπαϊκό δυναμικό των τεχνολογικών ταλέντων», αναφέρει ο τεχνολογικός τιτάνας στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου «metaverse».

Στόχος, η δημιουργία έως και 10.000 νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι αντιπρόεδροι του τεχνολογικού κολοσσού Νικ Κλεγκ και Ξαβιέ Ολιβαν τόνισαν ότι το Facebook βρίσκεται στο ξεκίνημα της οικοδόμησης της επόμενης υπολογιστικής πλατφόρμας, η οποία θα προσφέρει εικονικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης, με τη χρήση των τεχνολογιών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Διευκρίνισαν ότι «καμία εταιρεία δεν θα έχει την ιδιοκτησία και δεν θα λειτουργεί μόνη της το “metaverse”», καθώς, ακριβώς όπως το ίδιο το Διαδίκτυο, βασικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας θα είναι η ανοικτή αρχιτεκτονική και η διαλειτουργικότητά του.

Η φιλοδοξία του Facebook να δημιουργήσει ένα νέο εικονικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες φανερώθηκε για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή του τον Ιούλιο, όταν ανέφερε πως θα ξεκινήσει να εργάζεται στην εφαρμογή της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο πλαίσιο των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι, σε πρώτη φάση, σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», με τον ιδρυτή της Μαρκ Ζούκερμπεργκ να χαρακτηρίζει την κίνηση εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της.

Ηδη, σήμερα το Facebook λειτουργεί πιλοτικά μια νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις εξ αποστάσεως μέσω ψηφιακών αναπαραστάσεών τους.