Βρετανία – Kορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Βρετανία – Kορωνοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών κατά της Covid ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 19 Οκτωβρίου, ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ, εν μέσω ανησυχιών για αύξηση των μολύνσεων.

«Νομίζω πως είναι σημαντικό για όποιον καλείται ως επιλέξιμος για εμβόλιο, περιλαμβανομένων νέων ανθρώπων που παρουσιάζονται και παίρνουν αυτή την προσφορά», τόνισε ο Τζάβιντ στο Κοινοβούλιο.

Η εξάπλωση του ιού μεταξύ των παιδιών στην Αγγλία τροφοδοτεί μια πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο και προκαλεί ανησυχία μεταξύ ορισμένων επιστημόνων, οι οποίοι σημειώνουν ότι ο εμβολιασμός των μαθητών γίνεται με υπερβολικά αργό ρυθμό.

Υπό παρακολούθηση η νέα μετάλλαξη Delta Plus

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία παρακολουθούν στενά τη μετάλλαξη Δέλτα+ (Delta Plus ή ΑΥ.4.2.), η οποία προκαλεί έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, το 6% των νέων περιστατικών Covid-19, που έχουν αναλυθεί γενετικά, οφείλονται στη νέα αυτή μετάλλαξη.

Ήδη οι επιστήμονες μελετούν κατά πόσο πρόκειται για μια νέα απειλή, αν και οι ειδικοί θεωρούν απίθανο να διαφεύγει από τα υπάρχοντα εμβόλια. Μέχρι στιγμής δεν έχει χαρακτηριστεί ως παραλλαγή που αποτελεί πηγή ανησυχίας (variant of concern). H Δέλτα είχε αποκτήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό φέτος τον Μάιο, αφότου είχε πλέον υπερκεράσει την παραλλαγή Αλφα λόγω αυξημένης μεταδοτικότητας.

Η Δέλτα+ εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο και έκτοτε αργά αλλά σταθερά εξαπλώνεται. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι σημαντικά πιο μεταδοτική από τη Δέλτα.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή