«Κόκκινη κάρτα» στην Τουρκία από την Ε.Ε.

«Κόκκινη κάρτα» στην Τουρκία από την Ε.Ε.

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε στην Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε στην Τουρκία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. Η Κομισιόν επιρρίπτει στην κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν την ευθύνη για τη διάβρωση του δημοκρατικού πολιτεύματος και του κράτους δικαίου στη χώρα, εκφράζοντας αμφιβολίες για την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, ενώ διαπιστώνει αθέτηση των δεσμεύσεων για την πραγματοποίηση των μεταρρυθμίσεων που ζητήθηκαν από την Ε.Ε. Συμπερασματικά η έκθεση καταλήγει ότι «η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.E. έχει “παγώσει”».

Η Κομισιόν, επίσης, καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, ανακαλώντας τις μονομερείς ενέργειες που ανακοινώθηκαν στις 20 Ιουλίου 2021 και όλα τα βήματα που έγιναν για τα Βαρώσια από τον Οκτώβριο του 2020 και είναι αντίθετα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επίσης, την καλεί να υποστηρίξει τη δίκαιη, ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή