ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κτίριο παρατείνεται ως τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2022.

kanadas-ypochreotikos-o-emvoliasmos-gia-ta-meli-tis-voylis-ton-koinotiton-561548338

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τα μέλη του καναδικού κοινοβουλίου, προκειμένου να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους αφού καταλάβουν τις έδρες τους στη Βουλή των Κοινοτήτων από τα τέλη Νοεμβρίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Άντονι Ρότα.

«Από τη Δευτέρα 22η Νοεμβρίου 2021, οι πάντες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 για να τους επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο της Βουλής των Κοινοτήτων», ανέφερε σε δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται ότι η οδηγία αφορά τόσο στα εκλεγμένα μέλη του κοινοβουλίου, όσο και στους συνεργάτες τους, τσους εργαζόμενους στα γραφεία, στους δημοσιογράφους, συμβούλους και επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης⇒ Καθημερινή 1st Athens ESG Summit: Ευκαιρία για τις επιχειρήσεις η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιαστεί την 26η Οκτωβρίου και ότι οι εργασίες του κοινοβουλίου θα ξαναρχίσουν την 22η Νοεμβρίου, τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υποψηφίων των Φιλελεύθερων.

Άλλα πολιτικά κόμματα τον μιμήθηκαν, όμως ο αρχηγός των ΣυντηρητικώνΈριν Ο’ Τουλ δεν έκανε τον εμβολιασμό κριτήριο επιλογής υποψηφίων και αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσοι εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί.

Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, η παράταξή του εξασφάλισε 119 από τις 338 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων.

Στην ανακοίνωση του Ρότα διευκρινίζεται ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για την COVID-19 εξαιτίας ιατρικών λόγων θα μπορούν να συμμετέχουν στις εργασίες αφού παρουσιάζουν βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε «εξέταση αντιγόνων» (σ.σ. το λεγόμενο γρήγορο τεστ) με «αρνητικό αποτέλεσμα».

Εξάλλου, το κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες, ενώ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κτίριο παρατείνεται ως τουλάχιστον τον Ιανουάριο του 2022.

Τελευταίες ειδήσεις