Σοκ από το δυστύχημα σε γυρίσματα ταινίας

Σοκ από το δυστύχημα σε γυρίσματα ταινίας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνα συνταρακτικό περιστατικό έχει σοκάρει το Χόλιγουντ, καθώς ο γνωστός Aμερικανός ηθοποιός Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε θανάσιμα, το πιθανότερο από ατύχημα, τη διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη νέας ταινίας γουέστερν που γυριζόταν στην πολιτεία του Νέου Μεξικού. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της παραγωγής Rust του Netflix, ο Αλεκ Μπάλντουιν έκανε χρήση ενός όπλου αντίκας που αποτελούσε κομμάτι του σκηνικού, προκαλώντας τον θάνατο της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς, και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη της ταινίας, Ζόελ Σούζα.

Λίγο αργότερα, αφού μεταφέρθηκε εκτάκτως με αεροπλάνο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Νέου Μεξικού, η Χάτσινς ξεψύχησε, ενώ ο σκηνοθέτης οδηγήθηκε στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St. Vincent, όπου έλαβε επείγουσα ιατρική φροντίδα και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο. Σοκ και θλίψη εξέφρασε αργά χθες το βράδυ ο Μπάλντουιν στην πρώτη του αντίδραση. «Η καρδιά μου πάει να σπάσει για τον σύζυγό της, τον γιο της, όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν τη Χαλίνα», έγραψε στο Twitter. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, στο όπλο που χρησιμοποίησε υπήρχε μια αληθινή σφαίρα.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να τοποθέτησε πραγματικές σφαίρες στο όπλο του Μπάλντουιν.

Οι λεπτομέρειες που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν παραμένουν ανεξιχνίαστες, σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των Αρχών. «Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε πώς και ποιος τύπος βλήματος χρησιμοποιήθηκε στο πυροβόλο όπλο», ανέφερε ο σερίφης Χουάν Ριός που διερευνά την υπόθεση, συμπληρώνοντας πως το γραφείο του παίρνει καταθέσεις από ανθρώπους της παραγωγής για να καθορίσει πώς τελικά πυροβολήθηκαν τα δύο μέλη της από τον ηθοποιό, από ένα όπλο που υποτίθεται πως ήταν άσφαιρο. Μεταξύ άλλων οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποιος να έβαλε μέσα πραγματικές σφαίρες, καθώς και την πιθανότητα το μπαρούτι που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων να εκτόξευσε κάποιου είδους θραύσμα, που τραυμάτισε θανάσιμα τη διευθύντρια φωτογραφίας.

Διακοπή επ’ αόριστον

«Είμαστε συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους της Χαλίνα», ανέφερε –στην ανακοίνωσή της– η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions LLC, συμπληρώνοντας πως θα διακόψει τα γυρίσματα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και ότι συνεργάζεται πλήρως στην έρευνα της Αστυνομίας του Σάντα Φε για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή