Ακάρ: Ο πόθος της Ελλάδας για εξοπλισμούς θα προκαλέσει ζημιά στις διμερείς μας σχέσεις

Ακάρ: Ο πόθος της Ελλάδας για εξοπλισμούς θα προκαλέσει ζημιά στις διμερείς μας σχέσεις

Αυτός ο πόθος για εξοπλισμούς και η αναζήτηση συμμαχιών ενώ είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, θα προκαλέσουν ζημιά και στις διμερείς σχέσεις μας και στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ακάρ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Στις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας αναφέρθηκε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι αυτές «δεν θα έχουν κάποιο όφελος» καθώς και ότι «θα προκαλέσουν ζημιά στις διμερείς σχέσεις όπως και στο ΝΑΤΟ».

Ειδικότερα, ο Ακάρ ανέφερε ότι «κάποιες χώρες με την παρότρυνση και την υποστήριξη άλλων χωρών κάνουν εξοπλιστικά προγράμματα και εμφανίζουν κάποιες πράξεις και καποιες ενέργειες και δηλώσεις».

⇒ Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου – Ακάρ, ΥΕΘΑ: Απαιτείται τήρηση των αρχών καλής γειτονίας

«Αυτά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν θα έχουν κάποιο όφελος, πρέπει να το ξέρουν. Διότι εμείς με την Ελλάδα στα πλαίσια της καλής γειτονίας, θέλουμε να ζούμε μαζί με την Ελλάδα και να εκμεταλλευόμαστε μαζι τον πλούτο κι ευχόμαστε οι χώρες μας να ζουν σε περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας», πρόσθεσε.

Επιπλέον, είπε ότι «αυτός ο πόθος για εξοπλισμούς όπως και η αναζήτηση συμμαχιών ενώ είμαστε εντός του ΝΑΤΟ, θα προκαλέσουν ζημιά και στις διμερείς σχέσεις μας όπως και στο ΝΑΤΟ».

«Θα πλήξουν την αξιοπιστία και θα είναι σπατάλη. Για την Ελλάδα θα είναι σπατάλη. Στην Ελλάδα όπως το λένε και οι πολιτικοί τους υπάρχει ένα οικονομικό πρόβλημα, όταν υπάρχει ένα τέτοιο θέμα το να μπαίνουν σε περιπέτειες πρέπει να δουν πως αυτό θα δυσκολέψει τη ζωή του ελληνικού λαού», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Αν μεταξύ των συμμάχων δημιουργηθεί διαφορετική συμμαχία αυτό είναι ενάντια και στο όραμα του ΝΑΤΟ για το 2030. Το ΝΑΤΟ μιλάει για ένωση , για συνύπαρξη εσείς αν βγείτε απο αυτό, τότε κι αυτό είναι άλλο ένα πρόβλημα. Κι αυτό φθείρει το ΝΑΤΟ , δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό», δήλωσε.

«Έχει ξεκινήσει η αγάπη για εξοπλισμούς, ανταγωνισμός για εξοπλισμούς, προσπάθεια για εξοπλισμούς», πρόσθεσε.

«Λένε πως δεν είναι εναντίον της Τουρκίας. Ε, τότε λενε ότι είναι εναντίον ποιου; Oι αξιωματούχοι μας δεν βρίσκουν την απάντηση εναντίον ποιων είναι; Εμείς λέμε πως η Τουρκία δεν είναι απειλή για τους συμμάχους της», κατέληξε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT