ΚΟΣΜΟΣ

Διάστημα: Η Roskosmos θέλει να πετάξουν κοσμοναύτες της με τα διαστημόπλοια της SpaceX

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Roskosmos, αύριο κατά τις συνομιλίες με τη NASA μπορεί να τεθεί το θέμα των αμοιβαίων πτήσεων

Διάστημα: Η Roskosmos θέλει να πετάξουν κοσμοναύτες της με τα διαστημόπλοια της SpaceX

Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας (Roskosmos) Ντμίτρι Ρογκόζιν εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι τα διαστημόπλοια Crew Dragon της εταιρείας SpaceX του Έλον Μάσκ, έχουν αποκτήσει επαρκή εμπειρία, ώστε να μπορούν να πετάξουν με αυτά Ρώσοι κοσμοναύτες στο πλαίσιο κοινών πτήσεων.

⇒ Διαβάστε επίσης: Διάστημα: Η Γαλλία εκτόξευσε εξελιγμένο στρατιωτικό δορυφόρο

«Κατά την άποψη μας, η SpaceX έχει αποκτήσει επαρκή εμπειρία, ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε με αυτά τα διαστημόπλοια και εκπροσώπους των δικών μας πληρωμάτων», δήλωσε ο Ρογκόζιν στο 72 Διεθνές συνέδριο αστροναυτικής.

Σύμφωνα με τον Ρογκόζιν, αύριο κατά τις συνομιλίες με τη NASA μπορεί να τεθεί το θέμα των αμοιβαίων πτήσεων. «Νομίζω, αύριο, όταν θα συναντηθούμε με την Αμερικανίδα συνάδελφο μου από τη NASA θα συζητήσουμε οπωσδήποτε το ζήτημα αυτό, και θα συζητήσουμε ονομαστικά τους κοσμοναύτες οι οποίοι θα πετάξουν με το Crew Dragon και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τους Αμερικανούς αστροναύτες που θα πετάξουν με το Soyuz».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS