Το μεταναστευτικό διχάζει πάλι τη Γερμανία

Το μεταναστευτικό διχάζει πάλι τη Γερμανία

Γερμανοί αξιωματούχοι σταμάτησαν την Κυριακή περισσότερους από 50 οπλισμένους με σπρέι πιπεριού, ρόπαλα και άλλα όπλα ακροδεξιούς πολίτες που περιπολούσαν κατά μήκος των πολωνικών συνόρων.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανοί αξιωματούχοι σταμάτησαν την Κυριακή περισσότερους από 50 οπλισμένους με σπρέι πιπεριού, ρόπαλα και άλλα όπλα ακροδεξιούς πολίτες που περιπολούσαν κατά μήκος των πολωνικών συνόρων. Η ακροδεξιά πολιτοφυλακή απάντησε σε κάλεσμα του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος Ο Τρίτος Δρόμος (Der Dritte Weg), το οποίο παρότρυνε τα μέλη του να εμποδίσουν τη διέλευση μεταναστών από την Πολωνία στη Γερμανία. Οι Αρχές κατάσχεσαν τα όπλα των πολιτών, τα οποία περιλάμβαναν επίσης μια ματσέτα και μια ξιφολόγχη, κοντά στην παραμεθόρια πόλη Γκούμπεν, ενώ τους απαγορεύτηκε να πλησιάσουν την παραμεθόρια περιοχή. Ορισμένα μέλη της πολιτοφυλακής ταξίδεψαν από άλλα μέρη της Γερμανίας –συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας και του Βερολίνου–, ενώ άλλα ήταν από κοντινές στην Γκούμπεν περιοχές. Η αστυνομία δήλωσε ότι ανταποκρίθηκε στην έκκληση της ομάδας που αποτελεί τμήμα του νεοναζιστικού Εθνικοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (NPD) και είναι ιδιαίτερα ενεργή στα ανατολικά κρατίδια της χώρας. Το κόμμα ζητούσε να γίνει «περίπατος στα σύνορα» για να σταματήσει η είσοδος των μεταναστών –πολλών από το Ιράκ και τη Συρία– στη Γερμανία.

Αξιωματούχοι σταμάτησαν ακροδεξιούς που περιπολούσαν οπλισμένοι στα σύνορα με την Πολωνία.

Αγρυπνία στην Γκούμπεν

Στην Γκούμπεν πραγματοποιήθηκε αγρυπνία πολιτών το Σάββατο ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στις ακροδεξιές περιπολίες. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε την περιοχή στους νεοναζί», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών. «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι το άσυλο είναι και παραμένει ανθρώπινο δικαίωμα». Ο Χριστιανοδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Φρεντ Μάχρο, δήλωσε ότι απορρίπτει κάθε μορφή αυτοδικίας. Η χώρα ανέπτυξε επιπλέον 800 αστυνομικούς στα σύνορα με την Πολωνία για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών. «Εκατοντάδες αξιωματικοί υπηρετούν επί του παρόντος εκεί μέρα και νύχτα. Εάν είναι απαραίτητο, είμαι διατεθειμένος να τους ενισχύσω ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Bild am Sonntag. Ερωτηθείς αν χρειάζονταν τείχη στα σύνορα, ο Ζεεχόφερ ανέφερε πως «είναι νόμιμο για εμάς να προστατεύουμε τα εξωτερικά σύνορα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτρέπονται οι μη εντοπισμένες διαβάσεις συνόρων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή