Παρενόχληση υπέστη συνεργάτις της Χίλαρι Κλίντον

Παρενόχληση υπέστη συνεργάτις της Χίλαρι Κλίντον

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από Αμερικανό γερουσιαστή είχε πέσει η πρώην στενή συνεργάτις της Χίλαρι Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν, η οποία διηγήθηκε ότι το περιστατικό τής προκάλεσε τέτοια σύγχυση, που κατέληξε να απολογείται η ίδια στον δράστη. Η Αμπεντίν υποστηρίζει στο βιβλίο της, που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, ότι έσβησε κάθε μνήμη του επεισοδίου, μέχρις ότου παρακολουθήσει την υπόθεση καταγγελίας σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ανώτατο δικαστή Μπρετ Κάβανο. Η κατάθεση Κάβανο έφερε στη μνήμη της Αμπεντίν το περιστατικό, που συνέβη πριν από μία δεκαετία.

«Υστερα από δείπνο, στο οποίο είχαμε προσκληθεί με τους Κλίντον, ένας γερουσιαστής με πήρε αγκαζέ καθώς επέστρεφα με τα πόδια σπίτι μου και με προσκάλεσε να πιούμε ένα καφέ στο σπίτι του. Κάθισα στον καναπέ και μιλούσαμε ενώ ετοίμαζε τον καφέ. Ξαφνικά, όμως, όλα άλλαξαν. Κάθισε δίπλα μου, έβαλε το χέρι του στον ώμο μου και με φίλησε, σπρώχνοντας τη γλώσσα του στο στόμα μου και πιέζοντάς με στην πλάτη του καναπέ. Σοκαρίστηκα τόσο πολύ, που δεν μπόρεσα να μιλήσω και τον έσπρωξα μακριά μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να σβήσω τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα από τη μνήμη μου», γράφει στο βιβλίο της η Αμπεντίν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Η Χούμα Αμπεντίν υπήρξε θύμα ανάρμοστης συμπε- ριφοράς Αμερικανού γερουσιαστή.

Η Αμπεντίν διηγείται ότι ο γερουσιαστής έδειξε να ξαφνιάζεται και ζήτησε αμέσως συγγνώμη, λέγοντας ότι «την παρεξήγησε όλο αυτόν τον καιρό». Καθώς η Αμπεντίν σχεδίαζε πώς να αποχωρήσει, «χωρίς τα πράγματα να καταλήξουν άσχημα», ο γερουσιαστής τη ρώτησε εάν ήθελε να μείνει. «Τότε του ζήτησα συγγνώμη με ψύχραιμο και δήθεν αδιάφορο ύφος, που μόνο μία 25χρονη γυναίκα, όπως ήμουν τότε, θα χρησιμοποιούσε και έφυγα», αναφέρει στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο. Η Αμπεντίν γράφει ότι απέφυγε τις επόμενες ημέρες τον γερουσιαστή, προτού συναντηθούν τυχαία στο Καπιτώλιο. Οταν εκείνος τη ρώτησε εάν ήταν ακόμη φίλοι, η Αμπεντίν απάντησε με νεύμα της κεφαλής. Η Χίλαρι Κλίντον έφθασε τη στιγμή εκείνη, «λες και ήξερε ότι χρειαζόμουν βοήθεια, παρότι δεν της είχε πει τίποτα για το περιστατικό».

Η πρώην συνεργάτις της Χίλαρι γράφει ότι διατήρησε φιλικές σχέσεις με τον γερουσιαστή και «έθαψε στη μνήμη της τη σκηνή», θέλοντας διακαώς να την ξεχάσει. Στα τέλη του 2018, όμως, η καταγγελία της καθηγήτριας πανεπιστημίου Κριστίν Μπλέιζι Φορντ εναντίον του Μπρετ Κάβανο για σεξουαλική επίθεση, ενόσω ήταν φοιτητές, σε πάρτι, έφερε στη μνήμη της Αμπεντίν τη δική της εμπειρία.

Καταθέτοντας ενώπιον της Γερουσίας, η δρ Φορντ είπε ότι η επίθεση «άλλαξε δραστικά τη ζωή» της. Παρότι ο Κάβανο έγινε σύμβολο του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του στο ανώτατο δικαστήριο, κατόπιν πρότασης του Ντόναλντ Τραμπ. Μολονότι το κίνημα οδήγησε στη Δικαιοσύνη άλλους επιφανείς ισχυρούς άνδρες, οι Ρεπουμπλικανοί εξακολουθούν να στηρίζουν τον Κάβανο. Οι μνήμες της κακοποίησής της στα χέρια του γερουσιαστή ήλθαν στην επιφάνεια για την Αμπεντίν, καθώς παρακολουθούσε την κατάθεση της Φορντ και αφού διάβασε κακεντρεχή σχόλια στον συντηρητικό Τύπο περί «επιλεκτικής μνήμης» της Φορντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή