Εμβόλιο Pfizer: Αναμένεται έγκριση από FDA για παιδιά 5 – 11 μέσα στις επόμενες ώρες

Εμβόλιο Pfizer: Αναμένεται έγκριση από FDA για παιδιά 5 – 11 μέσα στις επόμενες ώρες

Η απόφαση του FDA θα κάνει το εμβόλιο αυτό, το πρώτο σκεύασμα κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χορήγηση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένεται να εγκρίνει αργότερα σήμερα την χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, ανέφερε η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη άτομα με γνώση των σχεδίων του Οργανισμού.

Η απόφαση του FDA θα κάνει το εμβόλιο αυτό, το πρώτο σκεύασμα κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χορήγηση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η έγκριση αναμένεται να καταστήσει διαθέσιμο το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech σε 28 εκατομμύρια παιδιά – πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η αναμενόμενη έγκριση από τον FDA έρχεται τρεις μέρες αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του Οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για αυτή την ηλιακή ομάδα.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης: 

Moderna: Χορήγηση 56,5 εκατ. επιπλέον δόσεων στην παγκόσμια Συμμαχία

G20: Δέσμευση για την ανάπτυξη εμβολίων σε 100 ημέρες

Νέα έρευνα: Η «μακρά Covid» απειλεί και τους εμβολιασμένους

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή