ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Απειλές θανάτου δέχονται οι υγειονομικοί φορείς αν εγκριθεί ο εμβολιασμός παιδιών 5 – 11

Οι απειλές ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Pfizer την Τετάρτη ότι θα επιδιώξει να λάβει έγκριση από την Anvisa για τη χρήση του εμβολίου της σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών

Βραζιλία: Απειλές θανάτου δέχονται οι υγειονομικοί φορείς αν εγκριθεί ο εμβολιασμός παιδιών 5 – 11

Η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας Anvisa ανέφερε την Παρασκευή ότι και τα πέντε διευθυντικά στελέχη της αρχής έχουν δεχθεί απειλές θανάτου σχετικά με την πιθανή έγκριση από την υπηρεσία αρμόδια για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 έως 11 ετών.

Σε ανακοίνωσή της, η Anvisa τόνισε ότι ανέφερε τις απειλές που εστάλησαν μέσω email στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα, είπε, τα οποία στάλθηκαν το πρωί της Πέμπτης, περιείχαν απειλές κατά της ζωής των διευθυντών αν η αρχή εγκρίνει τη χορήγηση εμβολίων για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Διατυπώθηκαν επίσης απειλές κατά σχολείων στην Πολιτεία Παράνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι απειλές ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Pfizer την Τετάρτη ότι θα επιδιώξει να λάβει έγκριση από την Anvisa για τη χρήση του εμβολίου της σε παιδιά μεταξύ 5 και 11 ετών.

Την Παρασκευή, ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), η ρυθμιστική αρχή υγείας των ΗΠΑ, χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η Βραζιλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά έγκρισης εμβολίων στον κόσμο και, μετά από μια αργή έναρξη, έχει σημειώσει πρόοδο στην αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών κατά της Covid-19. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται μια αναδυόμενη ομάδα αντιεμβολιαστών, που ενισχύεται εν μέρει από τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος αρνείται να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Με 607.068 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά του, το μεγαλύτερο κράτος της Λατινικής Αμερικής με 212 εκατομμύρια κατοίκους καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ. Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έφθασαν τα 21.781.436· η Βραζιλία κατατάσσεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον ιό, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters