ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Αν αποτύχει η Γλασκώβη, όλα θα αποτύχουν

Η εκτίμηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας ενόψει της συνόδου COP26 για το κλίμα

tzonson-an-apotychei-i-glaskovi-ola-tha-apotychoyn-561565654

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι αν αποτύχει η COP26, η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στη Γλασκώβη, «θα αποτύχουν όλα», επιμένοντας ότι είναι επείγουσα ανάγκη να αναλάβουν δράση οι χώρες.

«Αν αποτύχει η Γλασκώβη, θα αποτύχουν όλα», είπε ο Βρετανός ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά τη λήξη της συνόδου της G20. «Επιτύχαμε λογικές προόδους στην G20 (…) αλλά δεν αρκεί αυτό», πρόσθεσε. «Οι πιθανότητες προόδου στη Γλασκώβη» επαφίενται στη βούληση των συμμετεχόντων, τόνισε.

Αναφερόμενος στη διαμάχη του Λονδίνου με το Παρίσι για τα αλιευτικά δικαιώματα μετά το Brexit είπε ότι η χώρα του δεν έχει αλλάξει στάση και ότι «προβληματίστηκε» ακούγοντας ότι η Γαλλία θέλει να τιμωρηθεί η χώρα του επειδή αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Για την αλιεία, πρέπει να σας πω ότι η θέση μας δεν άλλαξε. Πρέπει να πω ότι προβληματίστηκα διαβάζοντας μια επιστολή του Γάλλου πρωθυπουργού ο οποίος ζητούσε ξεκάθαρα να τιμωρηθεί η Βρετανία επειδή έφυγε από την ΕΕ», είπε στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα στη Ρώμη ο Τζόνσον συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.