Ερντογάν: Γιατί δεν πήγα στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη

Ερντογάν: Γιατί δεν πήγα στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον λόγο που τον οδήγησε να ακυρώσει την παρουσία του στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική κρίση (COP26) στη Γλασκώβη αναφέρθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροσκάφος κατά την πτήση από τη Ρώμη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό NTV, ο Ερντογάν φέτεται να είπε πως, «η Βρετανία απέτυχε να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια κι έτσι λάβαμε την απόφαση να μην συμμετάσχουμε».

Η επίσημη γραμμή της Άγκυρας, όπως αναφέρεται από ανώτερο αξιωματούχο στο πρακτορείο Reuters, είναι ότι η Τουρκία ζήτησε προβλέψεις ασφαλείας ίσες με εκείνες για τον Τζο Μπάιντεν και τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Αρχικά η Βρετανία αρνήθηκε. Προ του κινδύνου να μην προσέλθει ο κ. Ερντογάν, οι διοργανωτές προσωρινά έδειξαν σημάδια υποχώρησης, που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν, με αποτέλεσμα τελικά την απόσυρση της συμμετοχής του κ. Ερντογάν.

Η Άγκυρα θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και άλλους αξιωματούχους, με τη γραμμή της όπως εκφράστηκε στο Reuters, να είναι ότι «μας ενδιαφέρει η άποψή μας είναι πολύ σημαντικό να παρευρεθούμε σε μια τέτοια σύνοδο κορυφής. Ωστόσο [η ακύρωση] έπρεπε να γίνει», ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή