Κορωνοϊός: Εξι νομοί στο «κόκκινο» της θετικότητας

Κορωνοϊός: Εξι νομοί στο «κόκκινο» της θετικότητας

Σχεδόν 7.000 ήταν τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην ηλικία 4 – 18 ετών μέσα σε μια εβδομάδα (25 έως 31 Οκτωβρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η μεγαλύτερη θετικότητα στην αναλογία τεστ - κρουσμάτων,καταγράφηκε σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία, όπου ο σχετικός δείκτης ξεπέρασε το 2%.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν 7.000 ήταν τα κρούσματα που καταγράφηκαν στην ηλικία 4 – 18 ετών μέσα σε μια εβδομάδα (25 έως 31 Οκτωβρίου), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η μεγαλύτερη θετικότητα στην αναλογία τεστ – κρουσμάτων,καταγράφηκε σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία, όπου ο σχετικός δείκτης ξεπέρασε το 2%.

Πολύ κοντά σε αυτό το όριο βρίσκονται επίσης οι νομοί, Ροδόπης, Γρεβενών και Ημαθίας 

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία την εβδομάδα αναφοράς 25-31 Οκτωβρίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.96% σε σύνολο 1.352.124 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.43% σε σύνολο 1.741.297 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.92%.

Διαβάστε ακόμη: Στα ύψη ξανά τα κρούσματα: 6.150 νέες μολύνσεις, 431 διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα, οι εισαγωγές νέων ασθενών με Covid-19 ήταν 1.940, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.197. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.62.

Τέλος, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 6.682, αποτελώντας το 25% (-7.41% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Η θετικότητα ανά Περιφερειακή Ενότητα

Κορωνοϊός: Εξι νομοί στο «κόκκινο» της θετικότητας-1

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αντικείμενο τον συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ενόψει της εφαρμογής του νέου πλαισίου από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή