Στρασβούργο: Χριστουγεννιάτικη αγορά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Στρασβούργο: Χριστουγεννιάτικη αγορά υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

H 451η διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία, θα διεξαχθεί «υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με την κινητοποίηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H 451η διοργάνωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία, θα διεξαχθεί «υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με την κινητοποίηση μεγάλης αστυνομικής δύναμης», σε ένα τοπικό υγειονομικό περιβάλλον επίσης που χαρακτηρίζεται από την επανεμφάνιση της επιδημίας Covid-19, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η παραδοσιακή γιορτινή αγορά του Στρασβούργου, η οποία ακυρώθηκε το 2020 λόγω της επιδημίας Covid-19, θα πραγματοποιηθεί φέτος «σε μια ευαίσθητη συγκυρία όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία» και με «ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αντιπρόσωπος του κράτους στην περιφέρεια Γκραντ Εστ, η νομάρχης Ζοσιάν Σεβαλιέ.

«Το Στρασβούργο, πρωτεύουσα των Χριστουγέννων με διεθνή διάσταση» που προσελκύει κάθε χρόνο σχεδόν δύο εκατομμύρια επισκέπτες, «δεν είναι αλώβητο», συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι μια επίθεση, στην οποία πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, βύθισε την αγορά στο πένθος το 2018.

Σύμφωνα με τη νομάρχη, η διοργάνωση του 2021, θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου «υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας με μεγάλη ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης». Από την πλευρά της αστυνομίας, θα κινητοποιηθούν περισσότερα από 700 άτομα.

Θα υπάρχουν 21 σημεία πρόσβασης στην αγορά, εκ των οποίων τέσσερα για τα αυτοκίνητα στα οποία θα γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία.

Στο υγειονομικό επίπεδο, δεν θα απαιτείται το υγειονομικό διαβατήριο για την πρόσβαση στην αγορά, αλλά η μάσκα θα είναι υποχρεωτική, δήλωσε η Ζαν Μπαρσεγιάν, η οικολόγος δήμαρχος του Στρασβούργου.

Οι επισκέπτες θα κληθούν να μην καταναλώνουν μπρέτσελ, γλυκά ή ζεστό κρασί μπροστά από τα σαλέ, αλλά να πηγαίνουν σε ειδικά εξοπλισμένα «food corner», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή