Κορωνοϊός – έρευνα: Αμετάπειστοι οι μισοί αρνητές του εμβολίου στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός – έρευνα: Αμετάπειστοι οι μισοί αρνητές του εμβολίου στις ΗΠΑ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 50% των αρνητών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ ανέφερε ότι τίποτα δεν πρόκειται να τους αλλάξει γνώμη ώστε να εμβολιαστούν, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ισπανία, με επικεφαλής τον Τζέφρι Λάζαρους του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports», ανέλυσαν δειγματοληπτικά στοιχεία για 6.037 ενήλικες Αμερικανούς, από τους οποίους περίπου ο ένας στους πέντε (21,4%) ήταν απρόθυμος να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Από αυτούς τους, οι μισοί δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να τους πείσει το παραμικρό για να εμβολιαστούν. Η πλειονότητα ανέφερε ως βασικό λόγο άρνησης την ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων. Ένα 13% είπε ότι η συμβουλή από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή στενό φίλο πιθανώς θα μπορούσε να τους μεταπείσει, ενώ το 9% ότι μία θετική γνώμη από τον οικογενειακό γιατρό τους θα μπορούσε να τους επηρεάσει θετικά.

Η απροθυμία εμβολιασμού είναι μεγαλύτερη σε όσους έχουν συντηρητικές πολιτικές απόψεις, μικρότερο οικογενειακό εισόδημα, εργάζονται εκτός σπιτιού και δεν έχουν αρρωστήσει από κορωνοϊό προηγουμένως. Μολονότι το 82% συμφώνησαν ότι η Covid-19 είναι επικίνδυνη απειλή για την υγεία, το 18% δεν πιστεύουν ότι οι κίνδυνοι της νόσου είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των εμβολίων. Το 15% δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο μπορεί, πράγματι, να αποτρέψει τη λοίμωξη Covid-19.

Από την άλλη πλευρά, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών από την κυβέρνηση. Σήμερα, περίπου το 20% των ενηλίκων στις ΗΠΑ παραμένουν πλήρως ανεμβολίαστοι, άρα -με βάση και τα ευρήματα της έρευνας- ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών είναι περίπου οι μισοί από αυτούς, δηλαδή ένα 10%.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT