ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: «Ναι» στην πώληση του 10% των μετοχών του στην Tesla λέει το Twitter

Οι χρήστες του Twitter υποστήριξαν την πώληση μετοχών με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά»

Έλον Μασκ: «Ναι» στην πώληση του 10% των μετοχών του στην Tesla λέει το Twitter

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έκανε δημοσκόπηση στο Twitter, ρωτώντας εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla και οι περισσότεροι χρήστες απάντησαν «Ναι».

Οι χρήστες του Twitter υποστήριξαν την πώληση μετοχών με μεγάλη διαφορά, με περίπου 58% «υπέρ» έναντι 42% «κατά». Σημειώνεται ότι υποβλήθηκαν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ψήφοι.

Ο Μασκ ξεκίνησε το Σάββατο τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, μετά από στη συζήτηση για το πώς θα πρέπει να φορολογούνται ορισμένοι από τους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα σεβαστεί τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όποια και αν είναι αυτά.

Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, είναι γνωστός για τα προβοκατόρικα και αμφιλεγόμενα tweets του, τα οποία έχουν κατά καιρούς προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.  

Παρότι κανείς δεν γνωρίζει αν πράγματι το εννοεί, εφόσον ο Μασκ προχωρήσει στην πώληση του 10% των μετοχών, πέραν του γεγονότος ότι θα ρευστοποιήσει 21 δισ. δολάρια, θα καταφέρει να διακινήσει με μία μόνο συναλλαγή το 80% του ημερήσιου τζίρου της εισηγμένης στη Wall Street. 

Με πληροφορίες από Wall Street Journal