ΗΠΑ: Ήρθησαν μετά από 20 μήνες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

ΗΠΑ: Ήρθησαν μετά από 20 μήνες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Τα σύνορα άνοιξαν και μια γιαγιά συναντά κι αγκαλιάζει για πρώτη φορά τον ενός έτους εγγονό της

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δάκρυα κύλησαν, εργαζόμενοι αερογραμμών και του αεροδρομίου χειροκροτούσαν και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών άστραφταν καθώς ο ενός έτους Κάι Πατέλ συνάντησε για πρώτη φορά τη γιαγιά του σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης.

Μετά από μήνες που περιοριζόταν αναγκαστικά να μιλήσει στον εγγονό της μόνο μέσω FaceTime, η Μπάβνα Πατέλ ένιωσε πανευτυχής αγκαλιάζοντας τον Κάι και κρατώντας του το χέρι κάνοντας βόλτες στον τερματισμό σταθμό του αεροδρομίου. 

«Δεν έχω λόγια», είπε σκουπίζοντας τα δάκρυά της. «Πώς μπορείς να περιγράψεις αυτό το συναίσθημα;»

Η Μπάβνα Πατέλ και η κόρη της Μπιντίγια ήταν δύο από τους επιβάτες της BA001, της πρώτης πτήσης της British Airways με προορισμό την Νέα Υόρκη που αναχώρησε από το αεροδρόμιο Χίθροου μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω Covid-19 από τις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον απαγόρευε την είσοδο στη χώρα σε μεγάλο μέρος του κόσμου για περισσότερους από 20 μήνες.

Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε τον Ιανουάριο του 2020 τους πρώτους περιορισμούς που σχετίζονταν με την Covid-19 για όσους ταξίδευαν αεροπορικώς από την Κίνα που δεν ήταν υπήκοοι ΗΠΑ. Η απαγόρευση επεκτάθηκε σε δεκάδες άλλες χώρες στη συνέχεια.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας γιόρτασε αυτό το «άνοιγμα» των ΗΠΑ με μια πρώτη πτήση για φίλους και οικογένειες που έμειναν μακριά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Για σχεδόν δύο χρόνια, οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί εμπόδισαν οικογένειες να έρθουν κοντά, να γιορτάσουν γάμους, να θρηνήσουν σε κηδείες ή να δουν από κοντά μωρά, νέα μέλη οικογενειών. 

Ο πατέρας του Κάι, Κουσάλ, είπε ότι το πιο οδυνηρό κομμάτι της πανδημίας για τον ίδιο ήταν να μην μπορεί να παρουσιάσει νωρίτερα τον γιο του στην αδερφή του η μητέρα του.

Ερωτηθείς τι σχεδίαζε να κάνει η οικογένεια κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης επίσκεψης της Μπάβνα και της Μπιντίγια, ο Κουσάλ Πατέλ είπε ότι θα «τις αφήσει να αγκαλιάσουν τον Κάι όσο το δυνατόν περισσότερο», για αρχή.

«Προσπαθούμε να αναπληρώσουμε έναν ολόκληρο χρόνο που δεν προλάβαμε να δούμε ο ένας τον άλλον», είπε.

Η Μπάβνα Πατέλ συμφώνησε ότι το μόνο που θέλει να κάνει για την επόμενη μιάμιση εβδομάδα είναι να «κάθεται να κοιτάζει» τον εγγονό της.

«Έχω και άλλους συγγενείς στη Νέα Υόρκη, αλλά είπα, ‘αυτές οι δέκα μέρες είναι μόνο γι’ αυτόν’», είπε, κοιτάζοντας με τρυφεράδα τον Κάι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή