Εκπομπή για τα προσωπικά Γάλλων πολιτικών

Εκπομπή για τα προσωπικά Γάλλων πολιτικών

Νέα ήθη έχουν επικρατήσει στη Γαλλία, με το κοινό να ενδιαφέρεται για την ιδιωτική ζωή πολιτικών προσώπων και την προβολή τους σε μορφή τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Νέα ήθη έχουν επικρατήσει στη Γαλλία, με το κοινό να ενδιαφέρεται για την ιδιωτική ζωή πολιτικών προσώπων και την προβολή τους σε μορφή τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι.

Η εκπομπή «Μια προσωπική φιλοδοξία» ακολουθεί έτσι Γάλλους πολιτικούς στην καθημερινή τους ζωή, εξασφαλίζοντας την ίδια ώρα εκτενείς συνεντεύξεις μαζί τους. Στο επεισόδιο της Κυριακής, οι Γάλλοι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να δουν την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν, να καλλιεργεί τον κήπο της, τη δήμαρχο του Παρισιού και επίδοξη υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αν Ινταλγκό, να κάνει ποδήλατο και την πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Σαρκοζί, Ρασιντά Ντατί, να γυμνάζεται.

Το πρόσφατο επεισόδιο ενημέρωνε για τον κήπο της Λεπέν, το ποδήλατο της Ινταλγκό και τη γυμναστική της Ντατί.

Στην κυριακάτικη εκπομπή, η Μαρίν Λεπέν αποκάλυψε ότι έχει γυναίκα συγκάτοικο, για να προσθέσει ότι πρόκειται για παλιά της φίλη, σε μια προσπάθεια να αποκρούσει ενδεχόμενα σενάρια για ομοφυλοφιλική ερωτική σχέση. «Δεν υπάρχουν άνδρες σε αυτό το σπιτικό, ακόμη και οι γάτες μου είναι θηλυκές», λέει με παιγνιώδες ύφος η πολιτικός στην παρουσιάστρια της εκπομπής Καρίν Λε Μαρσάν.

«Πρόκειται για δείγμα “αμερικανοποίησης” της πολιτικής σκηνής, με τις ιδιωτικές ζωές των υποψηφίων να βρίσκονται πλέον σε δημόσια θέα», λέει ο Γκασπάρ Γκανσέρ, σύμβουλος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. «Είναι επικίνδυνο παιχνίδι. Ο Φρανσουά Φιγιόν επέλεξε να προβάλει την προσωπική του ζωή μέσω της εκπομπής και κατέληξε να κατηγορείται για διαφθορά, μετά την ανακάλυψη ότι η σύζυγός του εξασφάλιζε κρατική αργομισθία», λέει ο Γκανσέρ.

Στο μεταξύ, να προηγείται της Μαρίν Λεπέν στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται ο ακροδεξιός τηλεοπτικός σχολιαστής Ερίκ Ζεμούρ ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του 2022. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop, ο Ζεμούρ θα εξασφάλιζε ποσοστό 17% έναντι 16% για τη Μαρίν Λεπέν. Ο πρόεδρος Μακρόν θα εξασφάλιζε 25% στον πρώτο γύρο, για να επικρατήσει εύκολα απέναντι στη Λεπέν ή στον Ζεμούρ στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή