Ολλανδία: Εισήγηση στην κυβέρνηση για μερικό λόκνταουν

Ολλανδία: Εισήγηση στην κυβέρνηση για μερικό λόκνταουν

Η ειδική επιτροπή των επιστημόνων προτείνει πολλούς περιορισμούς, αλλά με τα σχολεία ανοικτά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή μερικού λόκνταουν στην Ολλανδία προτείνει η ειδική συμβουλευτική επιτροπή των επιστημόνων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας προ του νέου κύματος του κορωνοϊού που σαρώνει την Ευρώπη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ΝΟS.

Συγκεκριμένα οι Ολλανδοί επιστήμονες προτείνουν στην κυβέρνηση την ακύρωση εκδηλώσεων, το κλείσιμο κινηματογράφων και θεάτρων, και να κλείνουν νωρίτερα οι καφετέριες και τα εστιατόρια. Τα σχολεία, ωστόσο, προτείνεται να παραμείνουν ανοικτά.

Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή τις αποφάσεις της, και οι εισηγήσεις της επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές.

Εφόσον όμως εφαρμοστεί η πρόταση των ειδικών, θα πρόκειται για το πρώτο τέτοιο λόκνταουν στη Δυτική Ευρώπη από την περασμένη άνοιξη.

Προς το παρόν η Ολλανδία έχει προσφέρει ενισχυτικές δόσεις εμβολίων σε μικρό αριθμό πολιτών. Παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, που αγγίζει το 85%, τα νοσοκομεία σε κάποιες περιοχές της Ολλανδίας είναι υπό πίεση και αναβάλλουν άλλα χειρουργεία ώστε να εξυπηρετήσουν ασθενείς με κορωνοϊό.

Στην εβδομαδιαία του ενημέρωση το Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας ανέφερε την Τρίτη άλμα 45% στα κρούσματα από την προηγούμενη εβδομάδα, στα 76.790 (σχεδόν 11.000 ημερησίως), ή πλέον των 400 ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή