Τζουλιάν Ασάνζ: Οι βρετανικές αρχές του επιτρέπουν να παντρευτεί τη σύντροφό του στη φυλακή

Τζουλιάν Ασάνζ: Οι βρετανικές αρχές του επιτρέπουν να παντρευτεί τη σύντροφό του στη φυλακή

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ο γάμος ενδέχεται να τελεστεί τον Δεκέμβριο με καλεσμένους άλλους κρατούμενους

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, ο οποίος παραμένει κρατούμενος στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς, έλαβε εντέλει άδεια των αρχών να παντρευτεί τη σύντροφό του Στέλλα Μόρις, μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ασάνζ και η κυρία Μόρις προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης Ντόμινικ Ράαμπ και του διευθυντή της φυλακής διότι εμπόδιζαν τον γάμο τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, η τελετή θα γίνει μέσα στη φυλακή. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ο γάμος ενδέχεται να τελεστεί τον Δεκέμβριο με καλεσμένους άλλους κρατούμενους.

Το ζευγάρι είχε λογοδοθεί πριν από πέντε χρόνια. Έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Ο Αυστραλός συνελήφθη στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο την 11η Απριλίου 2019 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πενήντα εβδομάδων για την παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του το 2012. Είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στη βρετανική πρωτεύουσα για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αντιμετώπιζε ποινή δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση, υπόθεση που έχει πλέον μπει στο αρχείο.

Ο κ. Ασάνζ φοβόταν ότι η υπόθεση αυτή αποτελούσε πρόσχημα προκειμένου κατόπιν να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου καταζητείται καθώς αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την αποκάλυψη εκατοντάδων χιλιάδων απορρήτων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων που έφεραν στο φως τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Εάν δικαστεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή 175 ετών κάθειρξης.

Τον περασμένο μήνα, η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις αμερικανικές αρχές να βάλουν στο αρχείο την υπόθεση και τις βρετανικές αρχές να τον απελευθερώσουν (24853735).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Sputnik

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή