«Όχι» Μενέντεζ για F-16 στην Άγκυρα: Δεν είναι η Τουρκία το πρόβλημα, αλλά ο Ερντογάν

«Όχι» Μενέντεζ για F-16 στην Άγκυρα: Δεν είναι η Τουρκία το πρόβλημα, αλλά ο Ερντογάν

Την αντίθεσή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία εάν αυτή δεν βελτιώσει τις επιδόσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα και αν δεν αλλάξει την εξωτερική της πολιτική, η οποία αντιμάχεται των συμφερόντων ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ξεκάθαρη αντίθεσή του στην πώληση F-16 στην Τουρκία εάν αυτή δεν βελτιώσει τις επιδόσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα και αν δεν αλλάξει την εξωτερική της πολιτική, η οποία αντιμάχεται των συμφερόντων ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Air Force Magazine.

Ο Ρ. Μενέντεζ τόνισε ότι το πρόβλημα του είναι με τον Ερντογάν και τις πολιτικές του, όχι με την Τουρκία και πρόσθεσε ότι αυτός είναι που πρέπει να αλλάξει πορεία.

Αναφορικά με τις απειλές του Τούρκου προέδρου περί απόκτησης ρωσικών μαχητικών, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ σημείωσε ότι αυτές δεν πτοούν και προειδοποίησε πως θα επιδεινώσουν περαιτέρω τη θέση της Τουρκίας, καθώς θα υπομονεύσει τη διαλειτουργικότητα εντός του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Μενέντεζ: «Προσωπικά δεν είμαι υποστηρικτικός ως προς το να τους δώσουμε τα F-16. Έχω πραγματικό πρόβλημα με αυτό. Αυτή δεν είναι η Τουρκία που θέλουμε. Δεν είναι ο τύπος του συμμάχου στο ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να μπορούμε να τους διαθέσουμε κάποια από τα πιο προηγμένα οπλικά μας συστήματα».

Ειδήσεις σήμερα

Πόμπεο: Όχι στην πώληση νέων μαχητικών F-16 στην Τουρκία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή