ΚΟΣΜΟΣ

ABBA: Επιστροφή στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ ύστερα από 40 χρόνια

Με το άλμπουμ «Voyage», το θρυλικό συγκρότημα από τη Σουηδία επέστρεψε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ

ABBA: Επιστροφή στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ ύστερα από 40 χρόνια

Το θρυλικό συγκρότημα από τη Σουηδία, οι ABBA, έκανε θριαμβευτική επιστροφή στα βρετανικά μουσικά τσαρτ σήμερα, καθώς εκτοξεύτηκε αμέσως στην πρώτη θέση, με το πρώτο άλμπουμ του εδώ και 40 χρόνια, το «Voyage».

Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, ο δίσκος ξεπέρασε τις 200.000 πωλήσεις σύμφωνα με τη βρετανική Official Charts Company.

Μόλις τρεις καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τις 200.000 πωλήσεις την τελευταία δεκαετία: η Αντέλ με το «25», ο Εντ Σίραν με το «Divide» και οι One Direction με το «Midnight Memories».

ABBA: Επιστροφή στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ ύστερα από 40 χρόνια-1

«Είμαστε χαρούμενοι που οι θαυμαστές μας απόλαυσαν το νέο άλμπουμ μας όσο εμείς απολαύσαμε τη δημιουργία του», λένε οι ABBA σε μια ανακοίνωση. «Είμαστε πανευτυχείς που έχουμε ένα άλμπουμ στην κορυφή των τσαρτ ξανά!».

Το «Voyage» είναι το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος από το «The Visitors» το 1981. Είναι το 10ο άλμπουμ των ABBA που γίνεται νούμερο ένα στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τη UK’s Official Charts Company, το σύνολο των πωλήσεων του «Voyage» αποτελείται από 90% κλασικά αντίγραφα, μεταξύ άλλων 29.000 σε βινύλιο, καθιστώντας το «την ταχύτερη σε πωλήσεις κυκλοφορία βινυλίου στον αιώνα».

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ