Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στα Δημοτικά

Γαλλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα στα Δημοτικά

H Γαλλία επανέφερε σήμερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο δημοτικό σε όλη την επικράτεια και ενίσχυσε τους ελέγχους στα σύνορά της με το Βέλγιο.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Γαλλία επανέφερε σήμερα την υποχρεωτική χρήση μάσκας στο δημοτικό σε όλη την επικράτεια και ενίσχυσε τους ελέγχους στα σύνορά της με το Βέλγιο.

Το επίπεδο συναγερμού αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 ξεπέρασε τις 10.000 κατά μέσο όρο τις επτά τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες Κυριακή.

Όλοι οι Γάλλοι μαθητές ηλικίας από 6 έως 10 ετών θα πρέπει στο εξής να φορούν μάσκα ενώ από την επανάληψη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο το μέτρο είχε αρθεί στα διαμερίσματα της χώρας με τις λιγότερες μολύνσεις.

Επιπλέον, οι προερχόμενοι από το Βέλγιο, εκτός από τα παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει να παρουσιάσουν έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό σχήμα ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR ή αντιγόνου 24 ωρών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Γαλλία κατατάσσεται στην κατηγορία «μέτριας ανησυχίας».

Ο επικεφαλής των βουλευτών της προεδρικής πλειοψηφίας, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε σήμερα πως ένα νέο λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους, όπως στην Αυστρία, δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Ο σκοπός, και η μέθοδος που ακολουθούμε είναι εκείνοι του εμβολιασμού και της αναμνηστικής δόσης», υπογράμμισε. Σε διάγγελμά του στις 9 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η αναμνηστική δόση για τους άνω των 65 ετών θα είναι υποχρεωτική από τις 15 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια «620.000 ραντεβού κλείστηκαν στο Doctolib», την κύρια γαλλική ηλεκτρονική πλατφόρμα ιατρικών ραντεβού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή