Μακρόν: Άλλαξε χρώμα στη γαλλική σημαία και κανείς δεν το πρόσεξε

Μακρόν: Άλλαξε χρώμα στη γαλλική σημαία και κανείς δεν το πρόσεξε

Πηγές από την προεδρία ανέφεραν ότι η αλλαγή έχει γίνει από πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν το είχε παρατηρήσει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να κάνει πιο σκούρο το μπλε στις γαλλικές σημαίες γύρω από το Μέγαρο Ελιζέ, για να θυμίζει τη σημαία της χώρας μετά τη γαλλική επανάσταση.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, αντικατέστησε την πιο φωτεινή απόχρωση με ένα πιο σκούρο ναυτικό μπλε.

Πηγές από την προεδρία ανέφεραν ότι η αλλαγή έχει γίνει από πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν το είχε παρατηρήσει.

Το Ναυτικό της Γαλλίας έχει επιμείνει στο ναυτικό μπλε χρώμα από τον 18ο αιώνα, όταν η σημαία έγινε σύμβολο της επανάστασης. Το γαλλικό κράτος εισήγαγε μια πιο απαλή απόχρωση του μπλε στις σημαίες το 1970.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, που μετέδωσε την είδηση σήμερα Δευτέρα, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή υποστηρίχθηκε από τον διευθυντή επιχειρήσεων του Μακρόν, Αρνό Ζολάν, και τον σύμβουλο Μπρουνό Ροζέρ – Πετί, με μια ώθηση από τους αξιωματικούς του ναυτικού που τότε ήταν οι επιτελάρχες στο Ελιζέ.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή