ΚΟΣΜΟΣ

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσελίκ κατά Μητσοτάκη – Δένδια

Ο Τσελίκ υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να συναντιέται με άλλους ηγέτες και να καταγγέλλει την Τουρκία

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσελίκ κατά Μητσοτάκη – Δένδια

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς με αποδέκτες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Τσελίκ κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό διαμηνύοντας ότι πραγματοποιεί ψευδείς και προκλητικές δηλώσεις, ενώ υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να συναντιέται με άλλους ηγέτες και να καταγγέλλει την Τουρκία.

Στο στόχαστρο του Τσελίκ βρέθηκε και ο Νίκος Δένδιας , δηλώνοντας ότι η μόνη ενασχόληση του Έλληνα ΥΠΕΞ είναι να λέει ψέματα κατά της Τουρκίας.

Ξεκάθαρα απειλητική ήταν η στάση του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία και σε ό,τι αφορά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, καθώς δήλωσε «πως παρά τις προειδοποιήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά και όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν και πραγματικές συνέπειες».

Βολές και κατά Μακρόν

Επιπλέον, ιδιαίτερη φαίνεται να είναι για άλλη μια φορά η ενόχληση της τούρκικης πλευράς για τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Αθήνα με Γαλλία και ΗΠΑ: «Δίνει βάσεις σε οποιαδήποτε χώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσελικ. «Είναι η χώρα που σουβλίζει τα φουσκωτά των προσφύγων και τους οδηγεί σε θάνατο», συμπλήρωσε.

Τέλος ο Τσελίκ εξαπέλυσε βολές και κατά της Γαλλίας, αναφέροντας ότι: «Ο κ. Μακρόν ζήτησε την απόσυρση των δυνάμεων της Τουρκίας και της Ρωσίας από τη Λιβύη».

«Ήτανε λάθος η πρόσκληση Ελλάδας-Κύπρου στη διάσκεψε για τη Λιβύη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε απάντηση στις δηλώσεις Τσελίκ, η Αθήνα ανέφερε ότι είναι ενδεικτικές του εκνευρισμού που επικρατεί στην Τουρκία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να μπει σε τέτοιο διάλογο αυτή την στιγμή.